Ferihegy nem tudott gépeket fogadni és indítani

Rendkívüli pályakarbantartás miatt szerda este lezárták a Liszt Ferenc Repülőteret - erősítette meg szerda este a Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Hardy Mihály. 

Olvasóink hívták fel a figyelmet, hogy a flightradar alapján több gép köröz Budapest felett, több pedig elindult Bécs felé. 

A problémát az okozta, hogy sürgősen javítani kellett az egyik kifutópálya betonját. A másik pedig tervezett karbantartás miatt zárva van, holnap nyílna meg. Ezért Bécsbe irányítják át a gépeket. Hardy este hétkor úgy tippelte, hogy nyolcra már fogadóképes lesz a reptér. 

Nyolcra valóban befejezték a rendkívüli pályakarbantartást, Ferihegy ismét fogad és indít járatokat.

Az airportal információi szerint szerdán este 18:20-kor sérült meg a futópálya felülete, kifordult egy betondarab, amely miatt a Wizz Air Stockholból Budapestre érkező, HA-LVB lajstromjelű Airbus A321neo repülőgépe defektet kapott. Ezért volt szükség a gyorsjavításra, és állt le az érkező és induló forgalom szerdán este, az érkező járatokat Bécsbe és Pozsonyba irányították át.

A repülőtéren 28 repülőgép várakozott a felszállásra, 10 érkező járatnak kellett kitérő repülőtérre mennie.

Ferihegyen a 2-es futópálya karbantartása miatt egypályás üzem van április óta.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.