Ferihegy nem tudott gépeket fogadni és indítani

Rendkívüli pályakarbantartás miatt szerda este lezárták a Liszt Ferenc Repülőteret - erősítette meg szerda este a Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Hardy Mihály. 

Olvasóink hívták fel a figyelmet, hogy a flightradar alapján több gép köröz Budapest felett, több pedig elindult Bécs felé. 

A problémát az okozta, hogy sürgősen javítani kellett az egyik kifutópálya betonját. A másik pedig tervezett karbantartás miatt zárva van, holnap nyílna meg. Ezért Bécsbe irányítják át a gépeket. Hardy este hétkor úgy tippelte, hogy nyolcra már fogadóképes lesz a reptér. 

Nyolcra valóban befejezték a rendkívüli pályakarbantartást, Ferihegy ismét fogad és indít járatokat.

Az airportal információi szerint szerdán este 18:20-kor sérült meg a futópálya felülete, kifordult egy betondarab, amely miatt a Wizz Air Stockholból Budapestre érkező, HA-LVB lajstromjelű Airbus A321neo repülőgépe defektet kapott. Ezért volt szükség a gyorsjavításra, és állt le az érkező és induló forgalom szerdán este, az érkező járatokat Bécsbe és Pozsonyba irányították át.

A repülőtéren 28 repülőgép várakozott a felszállásra, 10 érkező járatnak kellett kitérő repülőtérre mennie.

Ferihegyen a 2-es futópálya karbantartása miatt egypályás üzem van április óta.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.