Ferihegy nem tudott gépeket fogadni és indítani

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Rendkívüli pályakarbantartás miatt szerda este lezárták a Liszt Ferenc Repülőteret - erősítette meg szerda este a Budapest Airport kommunikációs igazgatója, Hardy Mihály. 

Olvasóink hívták fel a figyelmet, hogy a flightradar alapján több gép köröz Budapest felett, több pedig elindult Bécs felé. 

A problémát az okozta, hogy sürgősen javítani kellett az egyik kifutópálya betonját. A másik pedig tervezett karbantartás miatt zárva van, holnap nyílna meg. Ezért Bécsbe irányítják át a gépeket. Hardy este hétkor úgy tippelte, hogy nyolcra már fogadóképes lesz a reptér. 

Nyolcra valóban befejezték a rendkívüli pályakarbantartást, Ferihegy ismét fogad és indít járatokat.

Az airportal információi szerint szerdán este 18:20-kor sérült meg a futópálya felülete, kifordult egy betondarab, amely miatt a Wizz Air Stockholból Budapestre érkező, HA-LVB lajstromjelű Airbus A321neo repülőgépe defektet kapott. Ezért volt szükség a gyorsjavításra, és állt le az érkező és induló forgalom szerdán este, az érkező járatokat Bécsbe és Pozsonyba irányították át.

A repülőtéren 28 repülőgép várakozott a felszállásra, 10 érkező járatnak kellett kitérő repülőtérre mennie.

Ferihegyen a 2-es futópálya karbantartása miatt egypályás üzem van április óta.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.