14 év után először először utazik Észak-Koreába kínai vezető

Fotó: KCNA VIA KNS/AFP

Hszi Csin-ping kínai elnök Észak-Koreába látogat, hogy találkozzon Kim Dzsongunnal. 

A találkozó témái között lesznek az észak-koreai atomprogramról szóló megakadt tárgyalások, és gazdasági ügyek is. Észak-Korea legfontosabb gazdasági partnere Kína. Ez az első kínai látogatás 2005 óta, a két vezető Kínában viszont már négyszer is találkozott. 

A találkozó időzítése azért is fontos, mert jövő héten G20-csúcs lesz Japánban, ahol Hszi elnök Donald Trumppal is tárgyal majd. A februári Trump-Kim találkozó Hanoiban pedig érdemi eredmény nélkül zárult. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.