14 év után először először utazik Észak-Koreába kínai vezető

Fotó: KCNA VIA KNS/AFP

Hszi Csin-ping kínai elnök Észak-Koreába látogat, hogy találkozzon Kim Dzsongunnal. 

A találkozó témái között lesznek az észak-koreai atomprogramról szóló megakadt tárgyalások, és gazdasági ügyek is. Észak-Korea legfontosabb gazdasági partnere Kína. Ez az első kínai látogatás 2005 óta, a két vezető Kínában viszont már négyszer is találkozott. 

A találkozó időzítése azért is fontos, mert jövő héten G20-csúcs lesz Japánban, ahol Hszi elnök Donald Trumppal is tárgyal majd. A februári Trump-Kim találkozó Hanoiban pedig érdemi eredmény nélkül zárult. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.