14 év után először először utazik Észak-Koreába kínai vezető

külföld
2019 június 20., 04:14
photo_camera Fotó: KCNA VIA KNS/AFP

Hszi Csin-ping kínai elnök Észak-Koreába látogat, hogy találkozzon Kim Dzsongunnal.

A találkozó témái között lesznek az észak-koreai atomprogramról szóló megakadt tárgyalások, és gazdasági ügyek is. Észak-Korea legfontosabb gazdasági partnere Kína. Ez az első kínai látogatás 2005 óta, a két vezető Kínában viszont már négyszer is találkozott.

A találkozó időzítése azért is fontos, mert jövő héten G20-csúcs lesz Japánban, ahol Hszi elnök Donald Trumppal is tárgyal majd. A februári Trump-Kim találkozó Hanoiban pedig érdemi eredmény nélkül zárult. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.