A YouTube tesztelgeti a kommentek elrejtését

internetek
2019 június 22., 08:57
comments 121

Világszerte teszteli a YouTube, hogy a mobilalkalmazásokban a kommentek alapjáraton ne látszódjanak, hanem csak egy külön gomb megnyomása után kerüljenek szem elé.

A TechCrunch megjegyzi, hogy a telefonokon most sincsenek előtérben a kommentek, hosszan kell legörgetni az algoritmus által ajánlott videók alá. Innen tüntetnék el őket, és beraknák egy külön gomb alá. Az persze kérdés, és nyilván erről is szól a teszt, hogy ez pontosan hogyan hatna a láthatóságukra, hiszen maga a gomb jobb helyre, rögtön a videók alá kerülne, viszont direkt rá kellene kattintania annak, aki valamilyen okból kifolyólag kommenteket kíván olvasni.

A cég közleménye szerint nem érdemes nagy jelentőséget tulajdonítani ennek a tesztnek, hiszen folyamatosan fejlesztik a platformot. A YouTube kommentszekciója azonban igenis kiemelt figyelmet kapott az elmúlt időszakban, miután kiderült, hogy pedofilok ott beszélik meg a szűrők kijátszásával feltöltött videóikat. A cég le is kapcsolta a kommentelést a kisgyerekeket mutató videók alatt.

A világ legnagyobb videómegosztója évek óta kap kritikákat azért, mert hatalmas hatásfokkal terjeszt életveszélyes baromságokat a mosószerevéstől a hipóivásig. A szélsőséges politikai tartalmak elszaporodása miatt pedig június elején bejelentették, hogy oldalaikon megpróbálják betiltani a fasizmust.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.