Putyin örömére megint cselgáncs-világbajnokságot rendezne a kormány

Megpályázza a 2022-es felnőtt dzsúdó világbajnokság rendezését a kormány, derült ki a Magyar Közlöny keddi számából. Legutóbb 2017-ben volt házigazdája a versenynek Budapest, aminek apropóján fogadta Orbán Viktor a világszövetség tiszteletbeli elnökét, Vlagyimir Putyint. Emlékezetes: ezen a találkozón mondta a magyar miniszterelnök az orosz elnöknek, hogy

„Én úgy tudom, hogy te írtál is egy kis könyvecskét róla. Szoktak idézni belőle Magyarországon. »Vlagyimir Putyin azt mondta a dzsúdóról, hogy... azt mondta, hogy...«, mit lehet tőled tanulni, ellenfél tisztelete... Szokták idézni itt Magyarországon.”

Miközben Putyin könyvecskéje megsem jelent magyarul. 

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A most megjelent határozat szerint a kormány

  • 2020-ban 155 milliót szán a rendezésre, és 3 millió dollárt (850 millió forintot) a verseny jogdíjára,
  • 2021-ben 285 milliót a szervezésre, és szintén 3 millió dollárt (850 millió forintot) a verseny jogdíjára,
  • 2022-ben már 3,2 milliárdot a lebonyolításra, és 2 millió dollárt (570 millió forintot) a jogdíjra,

azaz összesen mintegy hatmilliárd forint költenének a versenyre.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.