Puzsér gratulált: Karácsony hazudott, hazudik és hazudni fog

POLITIKA
2019 június 26., 17:59
comments 1054

Alig másfél órával a Karácsony Gergely győzelmével zárult ellenzéki előválasztás lezárulta után kampányfőnökén keresztül megosztotta véleményét az eredményről az őszi önkormányzati választás másik ellenzéki jelöltje, a megmondóember Puzsér Róbert is.

Puzsér korábban maga is támogatta az előválasztás intézményét, de végül az EP-választás eredménye, és az ellenzéki pártok szerinte tisztességtelen mozgásai után úgy döntött,  mégsem vett részt a voksoláson, véleménye viszont maradt az üggyel kapcsolatban.  

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A közleményből az derül ki, hogy Karácsony győzelmének két fő oka van: a hazug baloldali és liberális sajtó, és Karácsony hazugságai.  Puzsér szerint Karácsonyt „az elmúlt hetek során a baloldali és liberális sajtó ízlést és mértéket nem ismerve támogatta a másik két jelölttel szemben.” Vele egy olyan jelölt nyert, 

  • „aki büszkén támogatta Orbán Viktor olimpiai álmait, 
  • aki a Fidesz-MSZP maffiától rendelt Zuglónak parkoltatást, 
  • akinek a maga állítása szerint el kell gondolkodnia, hogy miféle politikai közösséghez tartozik, 
  • aki öt éve megígérte Papcsák Ferenc elszámoltatását és a Városliget fáinak megvédését, 
  • s aki ezekből az ígéretekből természetesen máig nem tartott be semmit." 

„Hazudott, hazudik és hazudni fog, amíg csak szusszal bírja. Karácsony Gergely úgy adhatta elő a hiteles és kompetens városvezetőt, hogy hazugságainak sorozatához az ellenzéki médiumok tömegesen asszisztáltak” - üzente Puzsér, aki szerint Karácsony - „a parkolási maffia jelöltje” - sok tízmilliót költött hirdetésekre, és csak egy olyan jelölt győzhette volna le, akinek még szektásabb hívei vannak. 

Szerinte az egész előválasztás egy inkorrekt verseny és egy nagyszabású csalás volt, amelyen egyedül a balliberális network jelöltje nyerhetett.

Pedig alternatíva igenis volt, mégpedig maga Puzsér, aki - mint írja - mindent megpróbált, hogy  teljes ellenzéki együttműködés jöjjön létre, és októberben egy jelölt álljon szemben Tarlós Istvánnal, de nem jött össze - pedig pozíciót sem kért magának, pusztán egyenlő és tisztességes feltételeket. Mindez azonban nem teljesült, mert hülyének nézték, zsarolással, és fenyegetéssel próbálták kiszorítani a ringből. 

A közlemény végén Puzsér végül a NER háztáji ellenzékének nevezte ellenfeleit, akik szerinte csak politikai zsákmányt ismernek, és nem Budapest érdekeit nézik.

A közleményben nincs arról szó, hogy Puzsér megmérkőzne-e Karácsonnyal és Tarlós Istvánnal ősszel, de elvileg így lesz: a 444-nek adott interjújában azt mondta, csak akkor fontolja meg a visszalépést, ha a Momentum jelöljte nyeri az előválasztást. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.