Vilmos herceg: Mindenben támogatom a gyerekeimet, ha melegek lesznek

külföld
2019 június 26., 20:31

Vilmos herceg egy LMBTQ ifjúsági közösség tagjaival - találkozott szerdán, és arról beszélt, hogy teljes szívéből támogatni fogja gyermekeiket, ha homoszexuálisok lesznek. Az Albert Kennedy Trust egy olyan szervezet, amely az LMBTQ közösség hajléktalansággal szembesülő tagjain igyekszik segíteni.

Vilmos látogatóában az Albert Kennedy Trustnál
photo_camera Vilmos látogatóában az Albert Kennedy Trustnál Fotó: JONATHAN BRADY/AFP

Vilmos herceg azt is mondta ugyanakkor, hogy foglalkoztatja a kérdés, mert jó lenne, ha olyan világban élnénk, ahol ez normális és laza, de a valóság az, hogy a királyi család különleges helyzetéből adódóan, amikor erre gondol, szülőként érez némi feszültséget. 

A cambridge-i hercegnek és feleségének, Kate Middletonnak három gyermeke van: két fiú (George, Louis) és egy lány (Charlotte).

„Bármilyen döntést hoznak is a gyermekeim, támogatni fogom őket benne. De ettől még van bennem aggodalom. (...) Megannyi akadály, gyűlölködés, üldöztetés, és diszkrimináció járna ezzel. Ez ellen küzdeni kell, hogy mindezt a múltba küldjük vissza.” 

A szavak jelentőségét jelzi, hogy a BBC LMBTQ-ügyi tudósítója azonnal kommentárt fűzött az elhangzottakhoz, és azt írta, hogy nagy pillanat ez a teljes globális LMBTQ-közösség életében:

„Ha a királyi család tagja így kiáll leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű jogok, az egyenlőség mellett, az nagy dolog, különösen olyan időkben, amikor az LMBTQ emberek «láthatóságát» folytonosan megkérdőjelezik” 

Ha nem is szavakban, de más formában már kiállt a melegjogok mellett Vilmos herceg, aki három éve egy meleg magazin címlapján is szerepelt.  (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.