Vilmos herceg: Mindenben támogatom a gyerekeimet, ha melegek lesznek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vilmos herceg egy LMBTQ ifjúsági közösség tagjaival - találkozott szerdán, és arról beszélt, hogy teljes szívéből támogatni fogja gyermekeiket, ha homoszexuálisok lesznek. Az Albert Kennedy Trust egy olyan szervezet, amely az LMBTQ közösség hajléktalansággal szembesülő tagjain igyekszik segíteni.

Vilmos látogatóában az Albert Kennedy TrustnálFotó: JONATHAN BRADY/AFP

Vilmos herceg azt is mondta ugyanakkor, hogy foglalkoztatja a kérdés, mert jó lenne, ha olyan világban élnénk, ahol ez normális és laza, de a valóság az, hogy a királyi család különleges helyzetéből adódóan, amikor erre gondol, szülőként érez némi feszültséget. 

A cambridge-i hercegnek és feleségének, Kate Middletonnak három gyermeke van: két fiú (George, Louis) és egy lány (Charlotte).

„Bármilyen döntést hoznak is a gyermekeim, támogatni fogom őket benne. De ettől még van bennem aggodalom. (...) Megannyi akadály, gyűlölködés, üldöztetés, és diszkrimináció járna ezzel. Ez ellen küzdeni kell, hogy mindezt a múltba küldjük vissza.” 

A szavak jelentőségét jelzi, hogy a BBC LMBTQ-ügyi tudósítója azonnal kommentárt fűzött az elhangzottakhoz, és azt írta, hogy nagy pillanat ez a teljes globális LMBTQ-közösség életében:

„Ha a királyi család tagja így kiáll leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű jogok, az egyenlőség mellett, az nagy dolog, különösen olyan időkben, amikor az LMBTQ emberek «láthatóságát» folytonosan megkérdőjelezik” 

Ha nem is szavakban, de más formában már kiállt a melegjogok mellett Vilmos herceg, aki három éve egy meleg magazin címlapján is szerepelt.  (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.