2022-ig Budapest rendezi a női teniszválogatottak döntőit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) Londonban bejelentette, hogy 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben Budapest lesz a házigazdája a Fed-kupa döntő tornájának – írja a Nemzeti Sport. A FED kupa a női teniszválogatottak versenye, a döntőt eddig mindig az egyik résztvevő országban rendezték meg, de most változik a lebonyolítás, és egy több napon át tartó szuperdöntőt rendeznek majd meg 12 csapat bevonásával.

A magyar pályázott, 2019-ben 3,2 milliárd, 2020-ban 6,8 milliárd, 2021-ben szintén 6,8 milliárd, 2022-ben pedig 3,2 milliárd forintot irányítana Magyarország a megrendezésre, ami már fedezné a szövetségnek fizetendő jogdíjak költségeit is. A teljes költség így 4 év alatt közel 21 milliárd forint – írta a Portfolio három hete.

A projekt felügyeletével a kormány a budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztost, Fürjes Balázst bízta meg.

Budapesten mindhárom év áprilisában 6 napos tornát rendeznek 12 válogatott részvételével, előtte februárban selejtezőn derül ki, kik szerepelhetnek a döntő tornán. A magyar válogatott alanyi jogon ott lesz a tornán.

A Nemzeti Sport azt írja: Budapesten jövőre és 2021-ben a Papp László Sportaréna ad otthont a Fed-döntőnek, edzeni a BOK-csarnokban fognak a csapatok, és 2022-től az új, 20 ezer férőhelyes multifunkcionális sportcsarnokban kerül sor az eseményre.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.