2022-ig Budapest rendezi a női teniszválogatottak döntőit

sport
2019 június 27., 10:44
comments 36

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) Londonban bejelentette, hogy 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben Budapest lesz a házigazdája a Fed-kupa döntő tornájának – írja a Nemzeti Sport. A FED kupa a női teniszválogatottak versenye, a döntőt eddig mindig az egyik résztvevő országban rendezték meg, de most változik a lebonyolítás, és egy több napon át tartó szuperdöntőt rendeznek majd meg 12 csapat bevonásával.

A magyar pályázott, 2019-ben 3,2 milliárd, 2020-ban 6,8 milliárd, 2021-ben szintén 6,8 milliárd, 2022-ben pedig 3,2 milliárd forintot irányítana Magyarország a megrendezésre, ami már fedezné a szövetségnek fizetendő jogdíjak költségeit is. A teljes költség így 4 év alatt közel 21 milliárd forint – írta a Portfolio három hete.

A projekt felügyeletével a kormány a budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztost, Fürjes Balázst bízta meg.

Budapesten mindhárom év áprilisában 6 napos tornát rendeznek 12 válogatott részvételével, előtte februárban selejtezőn derül ki, kik szerepelhetnek a döntő tornán. A magyar válogatott alanyi jogon ott lesz a tornán.

A Nemzeti Sport azt írja: Budapesten jövőre és 2021-ben a Papp László Sportaréna ad otthont a Fed-döntőnek, edzeni a BOK-csarnokban fognak a csapatok, és 2022-től az új, 20 ezer férőhelyes multifunkcionális sportcsarnokban kerül sor az eseményre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.