Nem játszhat 14 milliárdos új stadionjában a Vidi az Európa-ligában, mert veszélyes szuperbaktérium telepedett meg a vízhálózatban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A fehérvári klub a honlapján jelentette be, hogy mivel nem látják a garantáltnak a biztonságos mérkőzésrendezés körülményeit Sóstón, ezért a Zeta ellen július 18-ai Európa-liga selejtező első körének hazai meccsét Felcsúton fogják megvívni.

Az Index szerint ha továbbjut a Vidi, akkor a második meccset is albérletben fogják majd játszani, az izlandi Breidablik és a lichtensteini Vaduz párharc győztese ellen. 

Mint a klub írja: „a Székesfehérvár Önkormányzata által a mai napon kiadott közlemény is elismeri, a főépületben található öltözőblokkok nem használhatóak rendeltetésszerűen, így az üzemszerű és kockázatmentes működés nem biztosított a sportolók, a szakmai stábok, a játékvezetők és a mérkőzés szervezésében résztvevő egyéb szereplők részére sem. A közlemény továbbá úgy fogalmaz "az öltőzők használhatósága is biztosított lehet az első tervezett hazai mérkőzés időpontjáig" tehát pillanatnyilag nincsen garancia arra, hogy a probléma valóban megnyugtatóan megoldásra kerül.

Tekintettel arra, hogy klubunkat a józan ész és a felelősségtudat mellett az UEFA szabályzatai is kötelezik, nem vállalhatunk sem a lebonyolítást veszélyeztető, sem egészségügyi kockázatot, így a felcsúti Pancho Aréna került kijelölésre az Európa Liga 1. (illetve továbbjutás esetén a 2.) selejtezőkörének otthon adó stadionként.”

A héten derült ki, hogy antibiotikumokkal szemben ellenálló szuperbaktérium telepedett meg a Vidi FC új stadionjának ivóvíz-hálózatában. A tavaly átadott stadionban a pseudomonas aeruginosa nevű kórokozóval fertőzött víz folyik a csapokból. Ez a szokásos rutinellenőrzés során derült ki. Hogy a baktérium hogyan került bele a rendszerbe, azt egyelőre nem tudni. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.