A Volt főszervezője reagált arra, hogy a koncertek között folyamatosan Orbánt adták a nagyszínpadon

2019 július 1., hétfő 14:10
502

A Volt Fesztivál főszervezője, Lobenwein Norbert a Facebookon értékelte hosszan az idei fesztivált, és egyben reagált is arra, hogy a koncertek között folyamatosan Orbán Viktort adták a nagyszínpadon.

Ezt írta:

„A filmben nagyrészt a rendszerváltás korszakát idéző fotók szerepelnek (többnyire amúgy édesapám felvételei), valamint 5 msp-ben megelevenednek Orbán Viktor szavai, amelyet 1989-ben Nagy Imre temetésén mondott el.

Nem tisztem véleményt mondani egy partnerünk szpotjáról. 1989-ben történelmet írtunk, számos fotó, kép égett belénk örökre. A film rendezője ezeket a képeket választotta, lehet, hogy más rendező másokhoz nyúlt volna… Mint ahogyan egy fesztivál programját is sokféle szempont szerint lehet összeállítani. Ha valaki csak felületesen nézi át a VOLT programját, akkor is látni fogja, hogy minket kizárólag az érdekel, hogy értékes, izgalmas témákat, zenekarokat, előadókat láthasson-hallhasson a közönségünk. Nem szeretnék neveket emíteni, de aki egy kicsit is otthon van a magyar popkultúrában, azonnal leveszi, hogy semmilyen jelentősége nincs annak, hogy ki, milyen nézeteket vall, milyen színű a bőre, és még sorolhatnám. Mondhatnám, hogy erre büszke vagyok, de nem mondom. Ez így természetes.”

Korábban Kádár Tamás, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. vezetője azt mondta, átállások közt két-háromszor játszották le a Volt Fesztiválon a Terror Háza videóját, túlzottak az arra érkezett reakciók. „Nem gondolom, hogy ez a videó bárkit meggátol abban, hogy bulizzon. Nem gondolom, hogy egy fesztivál, amely a szabadságról szól, ne emlékezhetne meg arról, hogy 30 éve volt a rendszerváltás” – mondta Kádár, aki a noÁr által hirdetett bojkottot annyival kommentálta, hogy „szíve joga”.

A 27. VOLT Fesztivál a soproni Lõvér kempingben 2019. június 26-án. Fotó: Nyikos Péter/MTI/MTVA

Most Lobenwein így reagált noÁr kezdeményezésére: „Mosolyogtam és mérgelődtem egyszerre, amikor az egyik portál címlapon hozta, hogy egy (általam nem ismert) előadónk bojkottot hírdetett a VOLT ellen. Ahelyett, hogy eljött volna és azon a kerekasztal beszélgetésen mondja el a véleményét, ahová meghívták. Nem éreztük a fiatalember hiányát, mégcsak szóba se hozták az aznapi művészek, meghívottak, mégis fura, hogy ezzel címapra lehetett kerülni.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt