67 év után megszűnik a MAD magazin

Evan Dorkin és David DeGrand rajzolók szerda este a Twitteren bejelentették, hogy a MAD magazin 67 évnyi működés után megszűnik. Dan Telfer, az egyik író már a múlt héten kiírta, hogy elbocsátották a lap szerkesztői posztjáról, a rajzolók most a MAD teljes megszűnéséről szóló találgatásokat erősítették meg.

A Warner Bros./DC Comics kiadóvállalat egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben.

Az Egyesült Államokban és világszerte többen is megemlékeztek a nagyhatású humorlapról a közösségi médiában, gyászolta a MAD-et például Weird Al Yankovic paródiazenész is, aki azt írta, óriási hatással volt rá az újság.

A MAD-nek egyébként volt egy magyar leágazása is, a Kretén magazin, de az már 2009-ben megszűnt. (Hollywood Reporter)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.