67 év után megszűnik a MAD magazin

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Evan Dorkin és David DeGrand rajzolók szerda este a Twitteren bejelentették, hogy a MAD magazin 67 évnyi működés után megszűnik. Dan Telfer, az egyik író már a múlt héten kiírta, hogy elbocsátották a lap szerkesztői posztjáról, a rajzolók most a MAD teljes megszűnéséről szóló találgatásokat erősítették meg.

A Warner Bros./DC Comics kiadóvállalat egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben.

Az Egyesült Államokban és világszerte többen is megemlékeztek a nagyhatású humorlapról a közösségi médiában, gyászolta a MAD-et például Weird Al Yankovic paródiazenész is, aki azt írta, óriási hatással volt rá az újság.

A MAD-nek egyébként volt egy magyar leágazása is, a Kretén magazin, de az már 2009-ben megszűnt. (Hollywood Reporter)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.