A tiltakozásokra hivatkozva drágítottak 23 millióval a Városligetben

2019 július 9., kedd 11:36
72

A Városligetben zajló építkezéseket vezénylő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. még 2017 májusában szerződött le a Galapagos Zoo Service nevű céggel az útban lévő fák átültetésére. A megállapodás értelmében a cégnek összesen 218 fát kellett volna átültetnie 232 millió forintért. 

De a szerződést most 23 millió forinttal megdrágították, mivel a kivitelező jelezte a  Városliget Zrt.-nek, hogy a ligetvédők tiltakozásai miatt a szerződésben rögzítettekhez képest eltérő módon kellett elvégezni a munkát, vagyis el kellett hárítani a tüntetések miatti munkavégzési akadályokat, valamint fokozott személy-, vagyon-, munka- illetve balesetvédelmi intézkedésekre volt szükség. 

Munkagépek a Liget Budapest Projektben megvalósuló új Néprajzi Múzeum építkezésén a Városliget melletti Ötvenhatosok terén Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A ligetvédők két éve azért próbálták megakadályozni, hogy építkezés miatt kiássák az ott álló öreg platánfák gyökereit, mert szerintük az ilyen öreg fáknál az átültetés valószínűleg a fák vesztét jelentené. 

A hirdetmény megjegyzi, hogy „a hivatkozott civil demonstráció – amelynek jövőbeli folytatódása sem zárható ki – olyan körülmény, amelynek bekövetkezését a Felek a Vállalkozási Keretszerződés megkötésekor, kellő gondossággal eljárva sem láthatták előre”. Pedig a ligetvédők tiltakozásai már 2016 tavaszán, vagyis a szerződés megkötése előtt egy évvel megkezdődtek a a beruházások ellen. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt