A tiltakozásokra hivatkozva drágítottak 23 millióval a Városligetben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Városligetben zajló építkezéseket vezénylő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. még 2017 májusában szerződött le a Galapagos Zoo Service nevű céggel az útban lévő fák átültetésére. A megállapodás értelmében a cégnek összesen 218 fát kellett volna átültetnie 232 millió forintért. 

De a szerződést most 23 millió forinttal megdrágították, mivel a kivitelező jelezte a  Városliget Zrt.-nek, hogy a ligetvédők tiltakozásai miatt a szerződésben rögzítettekhez képest eltérő módon kellett elvégezni a munkát, vagyis el kellett hárítani a tüntetések miatti munkavégzési akadályokat, valamint fokozott személy-, vagyon-, munka- illetve balesetvédelmi intézkedésekre volt szükség. 

Munkagépek a Liget Budapest Projektben megvalósuló új Néprajzi Múzeum építkezésén a Városliget melletti Ötvenhatosok terénFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A ligetvédők két éve azért próbálták megakadályozni, hogy építkezés miatt kiássák az ott álló öreg platánfák gyökereit, mert szerintük az ilyen öreg fáknál az átültetés valószínűleg a fák vesztét jelentené. 

A hirdetmény megjegyzi, hogy „a hivatkozott civil demonstráció – amelynek jövőbeli folytatódása sem zárható ki – olyan körülmény, amelynek bekövetkezését a Felek a Vállalkozási Keretszerződés megkötésekor, kellő gondossággal eljárva sem láthatták előre”. Pedig a ligetvédők tiltakozásai már 2016 tavaszán, vagyis a szerződés megkötése előtt egy évvel megkezdődtek a a beruházások ellen. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.