Felfüggesztették a közlekedést a londoni Gatwick reptéren

Tbg
közlekedés
2019 július 10., 18:08
comments 114

Problémák akadtak a légiirányító rendszerrel, ezért felfüggesztették a londoni Gatwick reptérre érkező, és az onnan induló járatok közlekedését, írják brit lapok.

A reptér azt kommunikálta, elnézést kérnek a fennakadásokért, mielőbb próbálják helyreállítani a rendszert.

A felfüggesztés helyi idő (BST) szerint 17:08-kor történt, budapesti idő szerint 18:08-kor. Több járatot már át is irányítottak más repterekre. Érdemes a reptér honlapján tájékozódni. A budapesti Liszt Ferenc repülőtér honlapján, egyelőre nem látni, hogy a Gatwick felé tartó járatokat törölték, vagy átirányították volna.

A BBC a Eurocontrolra hivatkozva azt írja, helyi idő szerint este kilenc óráig biztosan zárva lesz a reptér.

Budapestre szerdán egy Wizz Air járat érkezését várják Gatwickről, a  W62222 számút, amely jelenleg 23:50-re van kiírva a magyar reptér oldalán.

Frissítés, 20:19 - Egy olvasónk azt írja, barátja is a gépen ül, amiről mindenkit leszállítottak helyi idő szerint 19 órakor. 

Frissítés, 21:45  - A BBC azt írja, a reptér újra üzemel, összesen 25 járatot érintett a kétórás leállás. 

Ugyanitt tavaly decemberben okozott óriási fennakadást egy drón, ami miatt 160 ezer utasnak késett a járata.

Szintén a gatwicki repülőtéren történt június 36-án, hogy a magyar Wizz Air járata meghibásodott, és 24 óra késéssel tudott csak elindulni. A magyar légitársaság nem szállásolta el az utasokat, nem tájékoztatta őket érdemben, sőt még ételt is nehezen adtak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.