Felfüggesztették a közlekedést a londoni Gatwick reptéren

Problémák akadtak a légiirányító rendszerrel, ezért felfüggesztették a londoni Gatwick reptérre érkező, és az onnan induló járatok közlekedését, írják brit lapok.

A reptér azt kommunikálta, elnézést kérnek a fennakadásokért, mielőbb próbálják helyreállítani a rendszert.

A felfüggesztés helyi idő (BST) szerint 17:08-kor történt, budapesti idő szerint 18:08-kor. Több járatot már át is irányítottak más repterekre. Érdemes a reptér honlapján tájékozódni. A budapesti Liszt Ferenc repülőtér honlapján, egyelőre nem látni, hogy a Gatwick felé tartó járatokat törölték, vagy átirányították volna.

A BBC a Eurocontrolra hivatkozva azt írja, helyi idő szerint este kilenc óráig biztosan zárva lesz a reptér.

Budapestre szerdán egy Wizz Air járat érkezését várják Gatwickről, a  W62222 számút, amely jelenleg 23:50-re van kiírva a magyar reptér oldalán.

Frissítés, 20:19 - Egy olvasónk azt írja, barátja is a gépen ül, amiről mindenkit leszállítottak helyi idő szerint 19 órakor. 

Frissítés, 21:45  - A BBC azt írja, a reptér újra üzemel, összesen 25 járatot érintett a kétórás leállás. 

Ugyanitt tavaly decemberben okozott óriási fennakadást egy drón, ami miatt 160 ezer utasnak késett a járata.

Szintén a gatwicki repülőtéren történt június 36-án, hogy a magyar Wizz Air járata meghibásodott, és 24 óra késéssel tudott csak elindulni. A magyar légitársaság nem szállásolta el az utasokat, nem tájékoztatta őket érdemben, sőt még ételt is nehezen adtak.