Felfüggesztették a közlekedést a londoni Gatwick reptéren

Problémák akadtak a légiirányító rendszerrel, ezért felfüggesztették a londoni Gatwick reptérre érkező, és az onnan induló járatok közlekedését, írják brit lapok.

A reptér azt kommunikálta, elnézést kérnek a fennakadásokért, mielőbb próbálják helyreállítani a rendszert.

A felfüggesztés helyi idő (BST) szerint 17:08-kor történt, budapesti idő szerint 18:08-kor. Több járatot már át is irányítottak más repterekre. Érdemes a reptér honlapján tájékozódni. A budapesti Liszt Ferenc repülőtér honlapján, egyelőre nem látni, hogy a Gatwick felé tartó járatokat törölték, vagy átirányították volna.

A BBC a Eurocontrolra hivatkozva azt írja, helyi idő szerint este kilenc óráig biztosan zárva lesz a reptér.

Budapestre szerdán egy Wizz Air járat érkezését várják Gatwickről, a  W62222 számút, amely jelenleg 23:50-re van kiírva a magyar reptér oldalán.

Frissítés, 20:19 - Egy olvasónk azt írja, barátja is a gépen ül, amiről mindenkit leszállítottak helyi idő szerint 19 órakor. 

Frissítés, 21:45  - A BBC azt írja, a reptér újra üzemel, összesen 25 járatot érintett a kétórás leállás. 

Ugyanitt tavaly decemberben okozott óriási fennakadást egy drón, ami miatt 160 ezer utasnak késett a járata.

Szintén a gatwicki repülőtéren történt június 36-án, hogy a magyar Wizz Air járata meghibásodott, és 24 óra késéssel tudott csak elindulni. A magyar légitársaság nem szállásolta el az utasokat, nem tájékoztatta őket érdemben, sőt még ételt is nehezen adtak.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.