Felfüggesztették a közlekedést a londoni Gatwick reptéren

2019 július 10., szerda 18:08
118

Problémák akadtak a légiirányító rendszerrel, ezért felfüggesztették a londoni Gatwick reptérre érkező, és az onnan induló járatok közlekedését, írják brit lapok.

A reptér azt kommunikálta, elnézést kérnek a fennakadásokért, mielőbb próbálják helyreállítani a rendszert.

A felfüggesztés helyi idő (BST) szerint 17:08-kor történt, budapesti idő szerint 18:08-kor. Több járatot már át is irányítottak más repterekre. Érdemes a reptér honlapján tájékozódni. A budapesti Liszt Ferenc repülőtér honlapján, egyelőre nem látni, hogy a Gatwick felé tartó járatokat törölték, vagy átirányították volna.

A BBC a Eurocontrolra hivatkozva azt írja, helyi idő szerint este kilenc óráig biztosan zárva lesz a reptér.

Budapestre szerdán egy Wizz Air járat érkezését várják Gatwickről, a  W62222 számút, amely jelenleg 23:50-re van kiírva a magyar reptér oldalán.

Frissítés, 20:19 - Egy olvasónk azt írja, barátja is a gépen ül, amiről mindenkit leszállítottak helyi idő szerint 19 órakor. 

Frissítés, 21:45  - A BBC azt írja, a reptér újra üzemel, összesen 25 járatot érintett a kétórás leállás. 

Ugyanitt tavaly decemberben okozott óriási fennakadást egy drón, ami miatt 160 ezer utasnak késett a járata.

Szintén a gatwicki repülőtéren történt június 36-án, hogy a magyar Wizz Air járata meghibásodott, és 24 óra késéssel tudott csak elindulni. A magyar légitársaság nem szállásolta el az utasokat, nem tájékoztatta őket érdemben, sőt még ételt is nehezen adtak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt