Idén is végigellenőrzi az ellenzéki pártokat az ÁSZ

POLITIKA
2019 július 10., 13:43
comments 125

Átadta az Országgyűlésnek a 2019. második félévi ellenőrzési tervét az Állami Számvevőszék. Ennek alapján folytatódik az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése, valamint a gyermekétkeztetés rendszerének és a köznevelés ellenőrzési rendszerének ellenőrzése is.

2019 második félévében az ÁSZ megkezdi az államháztartás központi alrendszere fejezeteinek ellenőrzését, illetve a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően folytatódik a költségvetési támogatásban részesült pártok és pártalapítványok ellenőrzése.

Az ÁSZ 2019 második félévében hét költségvetési támogatásban részesült pártnál és pártalapítványaiknál kezdi meg a 2017-2018. évekre vonatkozóan a gazdálkodás törvényességének ellenőrzését:

  • a Demokratikus Koalíciónál,
  • a Jobbiknál,
  • az LMP-nél,
  • a Liberálisoknál,
  • az MSZP-nél,
  • a Párbeszéd Magyarországnál,
  • valamint a felszámolás alatt lévő Együttnél.

Idén januárban az ÁSZ kérésére felfüggesztették a Momentum és a Párbeszéd költségvetési támogatását, a Jobbikra pedig egy újabb százmilliós bírságot szabtak ki, amivel a párt összbüntetése már közel jár az egymilliárdhoz, így múlt héten már a megszűnése is felmerült. Igaz, a Momentumnál és a Párbeszédnél nem is zajlott tényleges ellenőrzés, mivel székhelyváltás miatt rossz helyre ment az értesítés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.