Már csak rövid ideig lehet megmászni Ausztrália leghíresebb szikláját, ezért hosszú sorokban tolonganak ott a turisták

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ausztrália egyik legismertebb szikláját, az Ulurút még október végéig lehet látogatni. A sziklát is magába foglaló nemzeti park vezetősége még 2017-ben döntött úgy, hogy két éven belül kitiltják a turistákat a különleges látványú képződményről. 

Most pedig, hogy közel a vég, hosszú sorokban kígyóznak a turisták, erről rengeteg fotó is készült a napokban. A világörökségi helyszínként is nyilvántartott Urulu mellett ráadásul a turisták nem viselkednek túl szépen: a beszámolók szerint szeméthalmok maradnak utánuk, és többen közülük a látogatók elől lezárt részére is benéznek a nemzeti parknak. 

A terület eredeti tulajdonosai őslakos törzsek voltak, és a szövetségük már régóta kezdeményezte, hogy a turistákat ne engedjék fel a sziklára, mivel hitviláguk szerint ez egy szakrális hely, ráadásul a szikla mászása közben rendszeresen haltak és sérültek meg turisták, ami miatt pedig felelősnek érezték magukat. Az ötvenes évek óta 37 halálesetet regisztráltak a sziklán, legutóbb egy 76 éves japán turista halt meg tavaly nyáron. 

A környékre amúgy az elmúlt években évről évre egyre több turista látogatott el, tavaly már közel 400 ezren voltak, viszont egyre kevesebben voltak, akik a szikla megmászása mellett döntöttek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.