Meghalt a francia férfi, akinek felesége éveken át harcolt az eutanáziáért

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csütörtökön reggel meghalt a kórházban Vincent Lambert, az a francia férfi, aki 2008-as súlyos motorbalesete óta kómában volt. Felesége éveken át harcolt azért, hogy a férfi meghalhasson, de Lambert mélyen hívő katolikus szülei és két testvére ezt igyekezett megakadályozni. (A beteg 6 másik testvére egyébként a feleség oldalán állt a vitában.)

A feleség már 2013-ban úgy döntött, hogy kikapcsoltatja a Lambert-t életben tartó gépeket, a férfi szülei azonban bíróságon támadták meg a döntést. Ebből olyan jogi huzavona kerekedett, ami egészen 2019 tavaszáig tartott.

A múlt héten végül az orvosok eltávolították a 42 éves férfit tápláló csöveket, és ennek eredményeképp most, a csövek kivétele után több mint egy héttel, Lambert meghalt. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.