Meghalt a francia férfi, akinek felesége éveken át harcolt az eutanáziáért

külföld
2019 július 11., 07:15

Csütörtökön reggel meghalt a kórházban Vincent Lambert, az a francia férfi, aki 2008-as súlyos motorbalesete óta kómában volt. Felesége éveken át harcolt azért, hogy a férfi meghalhasson, de Lambert mélyen hívő katolikus szülei és két testvére ezt igyekezett megakadályozni. (A beteg 6 másik testvére egyébként a feleség oldalán állt a vitában.)

A feleség már 2013-ban úgy döntött, hogy kikapcsoltatja a Lambert-t életben tartó gépeket, a férfi szülei azonban bíróságon támadták meg a döntést. Ebből olyan jogi huzavona kerekedett, ami egészen 2019 tavaszáig tartott.

A múlt héten végül az orvosok eltávolították a 42 éves férfit tápláló csöveket, és ennek eredményeképp most, a csövek kivétele után több mint egy héttel, Lambert meghalt. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.