Meghalt a francia férfi, akinek felesége éveken át harcolt az eutanáziáért

Csütörtökön reggel meghalt a kórházban Vincent Lambert, az a francia férfi, aki 2008-as súlyos motorbalesete óta kómában volt. Felesége éveken át harcolt azért, hogy a férfi meghalhasson, de Lambert mélyen hívő katolikus szülei és két testvére ezt igyekezett megakadályozni. (A beteg 6 másik testvére egyébként a feleség oldalán állt a vitában.)

A feleség már 2013-ban úgy döntött, hogy kikapcsoltatja a Lambert-t életben tartó gépeket, a férfi szülei azonban bíróságon támadták meg a döntést. Ebből olyan jogi huzavona kerekedett, ami egészen 2019 tavaszáig tartott.

A múlt héten végül az orvosok eltávolították a 42 éves férfit tápláló csöveket, és ennek eredményeképp most, a csövek kivétele után több mint egy héttel, Lambert meghalt. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.