Reagál a BKV: részeg volt a metróból a földön húzva kivonszolt utas

közlekedés
2019 július 11., 12:21
comments 305

Nagy érdeklődést kiváltó posztot írtam ma arról, hogy egy olvasónk lefilmezte, amint e hét keddjén egy eszméletlennek kinéző utast két BKV-s biztonsági őr a kezénél fogva úgy vonszolt ki egy metrókocsiból a Deák téri állomáson, mint egy zsák krumplit. 

link Forrás

A cikkben azt is megemlítettem, hogy a videót készítő olvasónk 

"nem tudta, hogy a férfi mitől került ilyen állapotba, hogy részeg-e, beteg vagy nem bírta a meleget, azt viszont annál jobban látta, hogy milyen módszerrel viszik ki a kocsiból a peronra."

Az imént újabb reakció érkezett az eredeti írásban egyébként szintén megszólaló BKV-tól, amit idemásolok:

"médiájukban megjelent cikkre reagálva közöljük, hogy a kedden, 14.55-kor, a Deák téri M3-as metróban, az E5-ös metróvonat 6046-os kocsijából eltávolított utas, – ahogy arról a vele utazó ismerőse tájékoztatta a biztonsági személyzetet –, alkoholmámor miatt volt magatehetetlen. Erről a helyszínen lévő kollégák is meggyőződtek. Hangsúlyozzuk, hogy a férfit – amint erre képes volt – a metróügyeleteshez kísérték, mentőt hívtak hozzá, ami el is vitte."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.