Úgy húzta ki a két őr az ájult utast a metrókocsiból a Deákon, végig a padlón, mint egy zsák krumplit

2019 július 11., csütörtök 10:45
501

Létezik olyan iskola - a spártaiaké is ilyen volt például - ami szerint a betegeket, sebesülteket és magatehetetleneket nem érdemes pátyolgatni, mert az nem vezet sehová. A jelek, illetve egy, a budapesti metróban, a Deák térre befutó egyik szerelvényben készült friss videó szerint a BKV biztonsági őrei is ennek az iskolának a hívei.

Olvasónk, X. békésen utazott kedden a 3-as metróval, amikor már csak azt konstatálta, hogy az egyik utastársa valamitől rosszul lehetett, mert láthatólag elvesztette az eszméletét. X. azt nem tudta, hogy a férfi mitől került ilyen állapotba, hogy részeg-e, beteg vagy nem bírta a meleget, azt viszont annál jobban látta, hogy milyen módszerrel viszik ki a kocsiból a peronra. Ilyennel:

A továbbinduló szerelvényből olvasónk még annyit látott, hogy a férfi a kivonszolását követően szerencsére fel tudott ülni.

Az ügyről megkérdeztem a BKV-t, akik - a videó megnézése után - olyan választ adtak, amiből az sugárzik, mintha a látványban nem lenne semmi rendkívüli. Külön felhívnám a figyelmet a "távolítottak el" kifejezés megejtően őszinte használatára:

"Ma délután, 14.55-kor, a Deák téri M3-as metróban a biztonsági őrök egy magatehetetlen férfit távolítottak el a Nagyvárad tér felé közlekedő, E5-ös metróvonat 6046-os kocsijából. Később a férfit a metróügyeleteshez kísérték, mentőt hívtak hozzá, akik el is vitték."

(A válaszban szerepelő "ma" e hét keddjét jelenti.)

Update:

A BKV cikkünk megjelenését követően újabb reakciót küldött, benne azzal az információval, hogy az utas részeg volt. Erről szóló friss cikkünket itt olvashatod.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt