Úgy húzta ki a két őr az ájult utast a metrókocsiból a Deákon, végig a padlón, mint egy zsák krumplit

közlekedés
2019 július 11., 10:45
comments 494

Létezik olyan iskola - a spártaiaké is ilyen volt például - ami szerint a betegeket, sebesülteket és magatehetetleneket nem érdemes pátyolgatni, mert az nem vezet sehová. A jelek, illetve egy, a budapesti metróban, a Deák térre befutó egyik szerelvényben készült friss videó szerint a BKV biztonsági őrei is ennek az iskolának a hívei.

Olvasónk, X. békésen utazott kedden a 3-as metróval, amikor már csak azt konstatálta, hogy az egyik utastársa valamitől rosszul lehetett, mert láthatólag elvesztette az eszméletét. X. azt nem tudta, hogy a férfi mitől került ilyen állapotba, hogy részeg-e, beteg vagy nem bírta a meleget, azt viszont annál jobban látta, hogy milyen módszerrel viszik ki a kocsiból a peronra. Ilyennel:

link Forrás

A továbbinduló szerelvényből olvasónk még annyit látott, hogy a férfi a kivonszolását követően szerencsére fel tudott ülni.

Az ügyről megkérdeztem a BKV-t, akik - a videó megnézése után - olyan választ adtak, amiből az sugárzik, mintha a látványban nem lenne semmi rendkívüli. Külön felhívnám a figyelmet a "távolítottak el" kifejezés megejtően őszinte használatára:

"Ma délután, 14.55-kor, a Deák téri M3-as metróban a biztonsági őrök egy magatehetetlen férfit távolítottak el a Nagyvárad tér felé közlekedő, E5-ös metróvonat 6046-os kocsijából. Később a férfit a metróügyeleteshez kísérték, mentőt hívtak hozzá, akik el is vitték."

(A válaszban szerepelő "ma" e hét keddjét jelenti.)

Update:

A BKV cikkünk megjelenését követően újabb reakciót küldött, benne azzal az információval, hogy az utas részeg volt. Erről szóló friss cikkünket itt olvashatod.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.