37 utas megsérült, mert hirtelen légörvénybe keveredett az Air Canada járata

baleset
2019 július 12., 07:28
comments 91

Legalább 37 ember megsérült az Air Canada Vancouverből Sydneybe tartó járatán, mikor a gép légörvénybe került. A személyzettel együtt összesen 284 embert szállító repülőnek végül Hawaii-n kellett leszállnia.

A honolului kórházak adatai szerint 9 embert kellett súlyos sérülésekkel ellátni. A többi utasnak hotelszobákat foglaltak Honoluluban, ahol megvárják majd, amíg a társaság le tud szervezni egy repülőt, ami Hawaiiról Ausztráliába viszi őket.

link Forrás

A repülőgép úgynevezett felhő nélküli turbulenciába (CAT) került, ami különösen azért veszélyes, mert a személyzet sincs rá felkészülve, így nem tudják figyelmeztetni az utasokat sem. Éppen ezért a mostani balesetben is többnyire olyan utasok sérültek meg, akiknek nem is volt becsatolva a biztonsági övük. Szemtanúi beszámolók szerint az utasok egyszeriben felemelkedtek, és többen a felső csomagtartókhoz nyomódtak, majd mindenki hirtelen a földre huppant, miközben sok csomag is leesett az utasok közé. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.