37 utas megsérült, mert hirtelen légörvénybe keveredett az Air Canada járata

Legalább 37 ember megsérült az Air Canada Vancouverből Sydneybe tartó járatán, mikor a gép légörvénybe került. A személyzettel együtt összesen 284 embert szállító repülőnek végül Hawaii-n kellett leszállnia.

A honolului kórházak adatai szerint 9 embert kellett súlyos sérülésekkel ellátni. A többi utasnak hotelszobákat foglaltak Honoluluban, ahol megvárják majd, amíg a társaság le tud szervezni egy repülőt, ami Hawaiiról Ausztráliába viszi őket.

A repülőgép úgynevezett felhő nélküli turbulenciába (CAT) került, ami különösen azért veszélyes, mert a személyzet sincs rá felkészülve, így nem tudják figyelmeztetni az utasokat sem. Éppen ezért a mostani balesetben is többnyire olyan utasok sérültek meg, akiknek nem is volt becsatolva a biztonsági övük. Szemtanúi beszámolók szerint az utasok egyszeriben felemelkedtek, és többen a felső csomagtartókhoz nyomódtak, majd mindenki hirtelen a földre huppant, miközben sok csomag is leesett az utasok közé. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.