37 utas megsérült, mert hirtelen légörvénybe keveredett az Air Canada járata

Legalább 37 ember megsérült az Air Canada Vancouverből Sydneybe tartó járatán, mikor a gép légörvénybe került. A személyzettel együtt összesen 284 embert szállító repülőnek végül Hawaii-n kellett leszállnia.

A honolului kórházak adatai szerint 9 embert kellett súlyos sérülésekkel ellátni. A többi utasnak hotelszobákat foglaltak Honoluluban, ahol megvárják majd, amíg a társaság le tud szervezni egy repülőt, ami Hawaiiról Ausztráliába viszi őket.

A repülőgép úgynevezett felhő nélküli turbulenciába (CAT) került, ami különösen azért veszélyes, mert a személyzet sincs rá felkészülve, így nem tudják figyelmeztetni az utasokat sem. Éppen ezért a mostani balesetben is többnyire olyan utasok sérültek meg, akiknek nem is volt becsatolva a biztonsági övük. Szemtanúi beszámolók szerint az utasok egyszeriben felemelkedtek, és többen a felső csomagtartókhoz nyomódtak, majd mindenki hirtelen a földre huppant, miközben sok csomag is leesett az utasok közé. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.