68 embertől már visszavásárolta a fegyvereit az új-zélandi rendőrség

Szombaton megkezdődött az új-zélandi kormány fegyvervisszavásárlási akciója Christchurch városban. Ennek lényege, hogy az emberek, akik legálisan tartanak fegyvert, beszolgáltatják ezeket a rendőrségnek, akik pedig pénzt fizetnek érte. Az akciót a christchurch-i terrortámadás után találták ki, ez volt az a terrorcselekmény, amelyben Brenton Tarrant, a fajgyűlölő terrorista március 15-én 51 embert ölt meg két mecsetben.

A christchurch-i rendőrség szerint eddig 68 ember szolgáltatta be a fegyverét, és 38,5 millió forintnyi új-zélandi dollárt fizettek ki értük.

Stuart Nash, a rendőrséget felügyelő miniszter szerint a fegyvervisszavásárlási program célja, hogy kivonják a forgalomból a legveszélyesebb sorozatlőfegyvereket, amilyet a muszlimellenes terrortámadás során is használt a merénylő.

Mike Johnson az új-zélandi Canterbury régió rendőrfőnöke szerint a program visszhangja pozitív, eddig összesen 903 fegyvertulajdonos regisztrált, és várhatóan összesen 1415 lőfegyvert vásárol majd vissza tőlük a rendőrség. (DW)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.