68 embertől már visszavásárolta a fegyvereit az új-zélandi rendőrség

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szombaton megkezdődött az új-zélandi kormány fegyvervisszavásárlási akciója Christchurch városban. Ennek lényege, hogy az emberek, akik legálisan tartanak fegyvert, beszolgáltatják ezeket a rendőrségnek, akik pedig pénzt fizetnek érte. Az akciót a christchurch-i terrortámadás után találták ki, ez volt az a terrorcselekmény, amelyben Brenton Tarrant, a fajgyűlölő terrorista március 15-én 51 embert ölt meg két mecsetben.

A christchurch-i rendőrség szerint eddig 68 ember szolgáltatta be a fegyverét, és 38,5 millió forintnyi új-zélandi dollárt fizettek ki értük.

Stuart Nash, a rendőrséget felügyelő miniszter szerint a fegyvervisszavásárlási program célja, hogy kivonják a forgalomból a legveszélyesebb sorozatlőfegyvereket, amilyet a muszlimellenes terrortámadás során is használt a merénylő.

Mike Johnson az új-zélandi Canterbury régió rendőrfőnöke szerint a program visszhangja pozitív, eddig összesen 903 fegyvertulajdonos regisztrált, és várhatóan összesen 1415 lőfegyvert vásárol majd vissza tőlük a rendőrség. (DW)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.