Az európai baloldalnak tett ígéretekkel kampányol Ursula von der Leyen

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ursula von der Leyen, az Európai Tanács jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára a tisztségéről döntő parlamenti szavazás előtti utolsó pillanatokban még igyekszik újabb ígéretekkel meggyőzni az Európai Parlament balos és zöld képviselőit az alkalmasságáról. Az Európai Parlament képviselőcsoportjainak írt, kiszivárgott leveleiben a tagállamok állam- és kormányfőinek jelöltje a klímaváltozással, a Brexittel, az európai minimálbérrel és a női kvótákkal kapcsolatban tett a baloldalnak szimpatikus ígéreteket.

Von der Leyen ezzel azt is kockáztatja, hogy esetleg a jobboldalon támogatókat veszít, az viszont biztos, hogy a baloldalon muszáj erősítenie a táborát, mert egészen biztosan kemény szavazás vár rá a héten. A Bizottság elnöki posztjának megszerzéséhez ugyanis legalább 374 képviselői szavazatra van szüksége.

Ehhez képest a szociáldemokraták a saját országában is kampányolnak ellene, sokan azért ellenzik a kinevezést, mert egyik pártcsalád csúcsjelöltje sem volt a tavaszi európai parlamenti választáson, ezért kinevezését antidemokratikusnak tartják, a német ellenzék szerint pedig a honvédelmi minisztersége is inkább rosszat tett a német hadseregnek, mint jót.

Van der Leyen Angela Merkel német kancellár fontos szövetségese, a jelöltségében majd 50 órányi tárgyalás után tudtak megállapodni az EU-tagállamok vezetői, így, ha a parlament leszavazza, újrakezdődhet az egész procedúra. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.