Turbó körforgalmakat építenek az M5-ös és az 54-es főút csomópontjánál Kecskemétnél

közlekedés
2019 július 15., 14:45
comments 109

Még júliusban megkezdődik az M5-ös autópálya és az 54-es főút csomópontjainak átépítése; a munkálatok idejére az autópálya fel- és lehajtó ágait lezárják - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az MTI-vel hétfőn.

A tájékoztatás szerint, az M5-ös autópálya 91 - Kecskemét dél kijáratánál az 54-es főúttal alkotott csomópontok többsávos, turbó körforgalmakká átépítése ideje alatt Kecskemét és Jakabszállás között az építési terület közelében óránként 40-60 kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben. Az autópályán közlekedők a 91 - Kecskemét dél kijáratnál lévő pihenőhelyet az átépítés ideje alatt is használhatják.

A Budapest felől érkezők a 81 - Kecskemét Északi elkerülő kijáratnál a 445-ös Kecskemét Északi elkerülőn közlekedve tudják az 54-es főutat megközelíteni. A Szeged felől érkezők pedig a 109 - Kiskunfélegyháza észak kijáratnál Városföld felé haladva az 5-ös főúton közlekedve érhetik el az 54-es főutat.

Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2019. november közepéig áll fenn. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából valósul meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.