A szokásosnál is pokolibb lejutni vonattal a Balatonra: Székesfehérvár felé 150 perc késés is összejöhet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kedd délelőtt egy olvasónk jelezte, hogy 2 és fél órás késéssel utazik a Balaton felé, két órát álltak Székesfehérváron, közben a vonaton se vízhez, se további információhoz nem lehetett jutni. 

Később a Mávinform közölte, hogy a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon 30-60 (esetenként 60-100) perccel nőhet a menetidő kedden reggel, mert biztosítóberendezési hiba miatt Kelenföld és Nagytétény között nem működik egy sorompó.Székesfehérvár és Szabadbattyán között szintén biztosítóberendezési hiba lassítja a vonatforgalmat.Később azt is hozzátették, hogy a torlódások és késések csökkentése érdekében egyes járatokat összekapcsolnak, valamint az utasokat átszállítják.

Majd valamiért Kelenföld és Tárnok között is meghibásodott a biztosítóberendezés, ami tovább lassította a forgalmat. A székesfehérvári vonalon az elővárosi vonatok esetében 30-40, esetenként 40-60, 

míg a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon közlekedő távolsági járatok esetében 60-150 perc késéssel kellett számolniuk az utasoknak. Ráadásul a torlódások elkerülése érdekében egyes járatok kimaradtak.

A Kelenföld és Tárnok közötti biztosítóberendezést végül fél 12 körül sikerült megjavítani, ezért itt a késések fokozatosan enyhülnek késő délutánig, a menetrend estére állhat helyre. 

De a Székesfehérvár és Szabadbattyán közötti hiba továbbra is fennáll.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.