A szokásosnál is pokolibb lejutni vonattal a Balatonra: Székesfehérvár felé 150 perc késés is összejöhet

közlekedés
2019 július 16., 09:44
comments 181

Kedd délelőtt egy olvasónk jelezte, hogy 2 és fél órás késéssel utazik a Balaton felé, két órát álltak Székesfehérváron, közben a vonaton se vízhez, se további információhoz nem lehetett jutni. 

Később a Mávinform közölte, hogy a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon 30-60 (esetenként 60-100) perccel nőhet a menetidő kedden reggel, mert biztosítóberendezési hiba miatt Kelenföld és Nagytétény között nem működik egy sorompó.Székesfehérvár és Szabadbattyán között szintén biztosítóberendezési hiba lassítja a vonatforgalmat.Később azt is hozzátették, hogy a torlódások és késések csökkentése érdekében egyes járatokat összekapcsolnak, valamint az utasokat átszállítják.

Majd valamiért Kelenföld és Tárnok között is meghibásodott a biztosítóberendezés, ami tovább lassította a forgalmat. A székesfehérvári vonalon az elővárosi vonatok esetében 30-40, esetenként 40-60, 

míg a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon közlekedő távolsági járatok esetében 60-150 perc késéssel kellett számolniuk az utasoknak. Ráadásul a torlódások elkerülése érdekében egyes járatok kimaradtak.

A Kelenföld és Tárnok közötti biztosítóberendezést végül fél 12 körül sikerült megjavítani, ezért itt a késések fokozatosan enyhülnek késő délutánig, a menetrend estére állhat helyre. 

De a Székesfehérvár és Szabadbattyán közötti hiba továbbra is fennáll.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.