Terminálokat kaptak az ellenőrök, hogy kártyán is behajthassák a helyszíni bírságot

Fotó: botost/444.hu

Már azonnali bankkártyás fizetéssel is kiegyenlíthető a jegyellenőrök által kiszabott helyszíni pótdíj a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a főváros összes jelentősebb közösségi közlekedési útvonalain, csomópontjaiban a jegyellenőrök hordozható mPOS bankkártyaterminállal rendelkeznek.

Külön megjegyzik, hogy az utasoknak a terminálon keresztül történő fizetés esetén a helyszíni pótdíj összegén felül semmilyen további költségük nem keletkezik. A helyszíni pótdíj egyébként 8 ezer forint, míg az esemény után fizetendő bírság 16 ezer forint.

A közlemény szerint a szolgáltatás tesztelése május 6-án indult 40 készülékkel, és már az első hónapban több mint 1800 bankkártyás tranzakciót hajtottak végre. 

Június 13-a óta a jegyellenőrök további 40 terminált kaptak, így már Budapest valamennyi frekventált közösségi közlekedési útvonalán, megállójában van náluk bankkártyás fizetésre alkalmas készülék. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.