11 milliárd forintot szán a kormány az Európa-bajnokság budapesti meccseihez szükséges fejlesztésekre

A csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg Orbán Viktor aláírásával, hogy a magyar állam összesen 11,14 milliárd forintot szán a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi megrendezéséhez szükséges fejlesztésekre. Mindezt a Nemzeti Olimpiai Központ városfejlesztési célú rekonstrukciója keretében. 

Jövőre ugyanis az Eb-t nem egyetlen országban, hanem 13 európai városban rendezik majd, Budapesten három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő lesz. Ehhez épít most az állam a 'rendezvényhelyszín tágabb környezetében multifunkciós, nyilvános sport- és kulturális célú parkot', illetve ideiglenes létesítményeket, valamint eszközöket és kapcsolódó szolgálatásokat is. A 2020-as költségvetésben erre 2,4 milliárd forint volt elkülönítve, Orbán Viktor ehhez csapott most még hozzá 8,7 milliárd forintot. 

Ez az összeg, ha jól értjük, nem érinti a több mint 140 milliárd (!) forintból épülő új Puskás-stadiont, ahol a meccsek lesznek majd elvileg, hanem afölötti beruházást jelent.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.