A Baby Sharkot és egy másik idióta gyerekdalt játszanak le egy floridai városban, hogy távoltartsák a hajléktalanokat egy parktól

Két gyagya gyerekdalt, a világhírű Baby Sharkot (Cápagyerek)

 és a nálunk kevésbé híres, de nem kevésbé idióta Raining Tacos-t (Ropogós sült tésztakagylóba töltött mexikói ételkülönlegességek esnek az égből)

 játssza le éjszakánként a floridai West Palm Beach önkormányzata egy helyi parkban, ahol egy népszerű rendezvényközpont is található. A furcsa szokás oka az, hogy így akarják távol tartani az esetleg ott alvó hajléktalanokat. 

A témát felkapta a mainstream amerikai sajtó is,az önkormányzat kapja is a kritikákat rendesen, a polgármester pedig azt nyilatkozta, hogy bár egy csomó intézkedést tesznek az utcai hajléktalanság felszámolására, pont ez a nem annyira jelentős húzás lett a leghíresebb, de ezt sem bánják, mert legalább több szó esik a problémáról.

(via New York Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.