Spanyolországban is mérgező hulladéktóban merítkeztek meg szelfizők

ÉLET
2019 július 18., 07:14

Többen is megbetegedtek Spanyolországban, miután megmártóztak egy megkapóan szép, türkiz vizű tóban a Monte Neme hegyen. A tó látványra pont olyan, amilyenben a szelfikirályok pózolni szeretnek. Valójában viszont egy méreglerakat, egy 1975-80 között itt működő bánya mérgező hulladékát tartják itt.

link Forrás

A tó vize is azért olyan szép, türkiz színű, mert tele van szennyező vegyi anyagokkal.

Az ilyesmi nem szokta visszatartani a lájkvadászokat - ebben a hónapban már Szibériából is érkezett hír mérgek közt fürdőző instásokról -, így hát az elmúlt időszakban többen is megbetegedtek. Jellemzően bőrpanaszaik lettek, de volt, aki gyomorfájdalomra panaszkodott.

link Forrás

A spanyol környezetvédők most azt kérik a helyi hatóságoktól, hogy hozzanak biztonsági intézkedéseket, megakadályozandó, hogy az emberek belemenjenek a mérgező vízbe. (Via Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.