Rendőrt hívtak két német turistára Velencében, mert kávét főztek a Rialto híd lábánál

utazás
2019 július 20., 11:21
comments 550
photo_camera Fotó: -/AFP

Nem elég, hogy 35 és 32 éves hátzsákos turistáknak összesen 950 eurót kell fizetnie a kávéfőzés miatt, de még a várost is el kell hagyniuk. Velencében ugyanis olyan szabályokat vezettek be, amik megtiltották turistáknak, hogy a köztereken piknikezzenek vagy félmeztelenül mászkáljanak.

photo_camera Fotó: -/AFP

A két német turistára a járókelők hívták rá a rendőröket, amikor észrevették, hogy kávét főznek a Rialto híd lábánál. Luigi Brugnaro, Velence polgármestere azt mondta, amikor megköszönte a helyi rendőrség fellépését, hogy tiszteletben kell tartani a várost, és ezt azoknak is meg kell érteniük, akik ide jönnek.

photo_camera Fotó: -/AFP

Velence hosszú ideje küzd a turisták áradatával, a városvezetés tavaly kapott engedélyt arra, hogy belépőt szedjenek azoktól, akik meg akarják nézni az óvárost. (BBC

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.