Megvadult bűnbandák ütik-verik a tüntetőket Hong Kongban

2019 július 21., vasárnap 20:40
258

Fehérbe öltözött, többnyire maszkot viselő férfiakból álló bűnbandák garázdálkodnak Hong Kongban, ahol vasárnap ismét tízezrek tüntettek a kormányzó intézkedései ellen, amelyek segítenék a gyanúsítottak kiadatását Kínának és Tajvannak. 

A rendőrök könnygázt és gumilövedékeket is bevetettek, miután a tüntetők megdobálták és összefirkálták a kínai képviselet épületét. De ezek az összecsapások sem tűntek olyan brutálisnak, mint a fehérruhások támadásai. 

A Twitteren egyszerűen csak a kínai kormánnyal szimpatizáló, vagy általuk pénzelt triádként írnak a fehérruhásokrólról. Az egyik kerületi képviselőt ki is szúrták, amint épp lejattol néhányukkal. 

A videókon - amelyek többsége a Yuen Long metróállomásnál készültek - az látszik, hogy a fehérek bottal ütnek mindenkit, akit érnek, és különösen a feketébe öltözött demonstrálókat, akik közül többen esernyővel próbálnak kétségbeesetten védekezni. Rátámadtak újságírókra, és válogatás nélkül ütöttek szerencsétlenül járt járókelőket is. Az első hírek szerint 36 ember került kórházba:

Ezen a felvételen egy újságírónő maga is áldozattá válik, miközben épp videóra veszi, amint egy másik férfit vernek: 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt