Szíjj László saját nevére vette a Közgépet

Novemberben a 444-en írtuk meg elsőként, hogy Mészáros Lőrinc üzlettársának és barátjának, Szíjj László tiszakécskei vállalkozónak a cége, a Duna Aszfalt Kft. vette át a Fidesz egykori emblematikus építőcégét. 

A vállalat - az egykori Simicska-birodalomhoz tartozó megannyi másik céggel együtt - egész pontosan az egykori pártpénztárnok korábbi bizalmasán, Nyerges Zsolton keresztül került vissza a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe.

A Menedzsment Fórum most a Fővárosi Törvényszék cégbíróságán elérhető iratokra hivatkozva  azt írja, hogy nem a Duna Aszfalt volt a végállomás, hanem Szíjj személyesen, közvetlenül szerzett irányítást az építőcég felett. 

A Gazdasági Versenyhivatalnál a lap szerint múlt héten jelentették be Szíjj tulajdonszerzését, és a hivatalnál alig 5 nap alatt le is okézták az üzletet. A pontos eladó, tehát hogy volt-e még szereplő beiktatva a tranzakcióba, nem ismert, mivel a Közgép Zrt.-ként működik.  

A cég korábban több tízmilliárdos forgalma a Simicska-konfliktus alatt jelentősen visszaesett, és azt követően sem lendült fel. A Közgép ugyan 10,5 milliárdos saját tőkével bír, és kötelezettségállomány évről évre csökken, árbevétele azonban tavaly alig több mint 1 milliárd forint volt, és 314 millió forint veszteséget termelt. (Menedzsment Fórum)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.