Szíjj László saját nevére vette a Közgépet

Novemberben a 444-en írtuk meg elsőként, hogy Mészáros Lőrinc üzlettársának és barátjának, Szíjj László tiszakécskei vállalkozónak a cége, a Duna Aszfalt Kft. vette át a Fidesz egykori emblematikus építőcégét. 

A vállalat - az egykori Simicska-birodalomhoz tartozó megannyi másik céggel együtt - egész pontosan az egykori pártpénztárnok korábbi bizalmasán, Nyerges Zsolton keresztül került vissza a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe.

A Menedzsment Fórum most a Fővárosi Törvényszék cégbíróságán elérhető iratokra hivatkozva  azt írja, hogy nem a Duna Aszfalt volt a végállomás, hanem Szíjj személyesen, közvetlenül szerzett irányítást az építőcég felett. 

A Gazdasági Versenyhivatalnál a lap szerint múlt héten jelentették be Szíjj tulajdonszerzését, és a hivatalnál alig 5 nap alatt le is okézták az üzletet. A pontos eladó, tehát hogy volt-e még szereplő beiktatva a tranzakcióba, nem ismert, mivel a Közgép Zrt.-ként működik.  

A cég korábban több tízmilliárdos forgalma a Simicska-konfliktus alatt jelentősen visszaesett, és azt követően sem lendült fel. A Közgép ugyan 10,5 milliárdos saját tőkével bír, és kötelezettségállomány évről évre csökken, árbevétele azonban tavaly alig több mint 1 milliárd forint volt, és 314 millió forint veszteséget termelt. (Menedzsment Fórum)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.