Nem tárgyal a kormány új harci repülők beszerzéséről

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Számos írásbeli kérdést tett fel Mesterházy Attila szocialista képviselő Benkő Tibor honvédelmi miniszternek, a Gripenek állapotáról és új harci gépek beszerzéséről. 

Benkő Tibor válaszában így fogalmaz:

"(...) tájékoztatom, hogy a Magyar Honvédség hadrendjében szolgálatot teljesítő Gripen vadászrepülőgépek lízingelésre 2026-ig van érvényes szerződésünk és jelenleg nem folytatunk tárgyalásokat új eszközök, így a kérdésében említett F-35-ös vadászrepülőgépek beszerzéséről sem."

Benkő Tibor honvédelmi miniszter interjút ad az MTI újságírójának a Honvédelmi Minisztériumban 2019. január 17-én.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

David Cornstein amerikai nagykövet májusban a 444-nek még arra utalt, hogy szó lehet erről:

"Látogatást tettem Maróth úrral (Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos - szerk.) a Raytheon és a Lockheed Martin cégeknél, és azt hiszem nagyon meggyőző volt számára mindkettő, úgyhogy reménykedünk benne, hogy mindkét cégtől vásárol majd Magyarország fegyvereket."

A két említett cég közül a Lockheed Martin gyárt vadászgépeket, többek között az F-35-ösöket is. Mielőtt Donald Trump fogadta Orbán Viktort, a Direkt 36 is úgy értesült, hogy napirenden van harci repülők beszerzése a cégtől. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.