Mérgezésgyanús tünetekkel szállították kórházba az orosz ellenzék vezetőjét

Vasárnap akut allergiás tünetekkel kellett kórházba szállítani Alekszej Navalnijt, ami az orvosa szerint attól is előjöhetett, hogy valaki ismeretlen anyaggal mérgezte meg az ellenzéki vezetőt.

Alekszej Navalnij elhagyja a bíróságot, miután 30 nap fogházra ítéltékFotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Navalnij közvetlenül a börtönből ment a kórházba, mivel nemrég 30 nap fogságra ítélték a gyülekezési jog megsértése miatt. Ugyanezen a napon több mint ezer tüntetőt vettek őrizetbe Moszkvában egy nem engedélyezett tüntetésen, ahol a szeptember 8-ai helyhatósági választásokon indulni szándékozó jelöltek hirdették meg.

A szóvivője szerint Navalnijnak felduzzadt az arca, és bepirosodtak a szemei, az  Interfax hírügynökségnek nyilatkozó orvos pedig azt mondta, hogy csalánkiütéssel kezelték, de már jobban van. Ugyanakkor egy másik orvos, aki korábban kezelte, nem tartja kizártnak, hogy megmérgezték. Ezért mintákat kért az ellenzéki politikus ágyneműjéből, bőréből és hajából, hogy kiderítse, milyen anyag válthatta ki az allergiás tüneteket. De gyanúsnak tartja, hogy nem engedték meg neki, hogy alaposan kivizsgálhassa Navalnijt. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.