Mérgezésgyanús tünetekkel szállították kórházba az orosz ellenzék vezetőjét

külföld
2019 július 29., 03:27
comments 141

Vasárnap akut allergiás tünetekkel kellett kórházba szállítani Alekszej Navalnijt, ami az orvosa szerint attól is előjöhetett, hogy valaki ismeretlen anyaggal mérgezte meg az ellenzéki vezetőt.

photo_camera Alekszej Navalnij elhagyja a bíróságot, miután 30 nap fogházra ítélték Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Navalnij közvetlenül a börtönből ment a kórházba, mivel nemrég 30 nap fogságra ítélték a gyülekezési jog megsértése miatt. Ugyanezen a napon több mint ezer tüntetőt vettek őrizetbe Moszkvában egy nem engedélyezett tüntetésen, ahol a szeptember 8-ai helyhatósági választásokon indulni szándékozó jelöltek hirdették meg.

A szóvivője szerint Navalnijnak felduzzadt az arca, és bepirosodtak a szemei, az Interfax hírügynökségnek nyilatkozó orvos pedig azt mondta, hogy csalánkiütéssel kezelték, de már jobban van. Ugyanakkor egy másik orvos, aki korábban kezelte, nem tartja kizártnak, hogy megmérgezték. Ezért mintákat kért az ellenzéki politikus ágyneműjéből, bőréből és hajából, hogy kiderítse, milyen anyag válthatta ki az allergiás tüneteket. De gyanúsnak tartja, hogy nem engedték meg neki, hogy alaposan kivizsgálhassa Navalnijt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.