Mérgezésgyanús tünetekkel szállították kórházba az orosz ellenzék vezetőjét

Vasárnap akut allergiás tünetekkel kellett kórházba szállítani Alekszej Navalnijt, ami az orvosa szerint attól is előjöhetett, hogy valaki ismeretlen anyaggal mérgezte meg az ellenzéki vezetőt.

Alekszej Navalnij elhagyja a bíróságot, miután 30 nap fogházra ítéltékFotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Navalnij közvetlenül a börtönből ment a kórházba, mivel nemrég 30 nap fogságra ítélték a gyülekezési jog megsértése miatt. Ugyanezen a napon több mint ezer tüntetőt vettek őrizetbe Moszkvában egy nem engedélyezett tüntetésen, ahol a szeptember 8-ai helyhatósági választásokon indulni szándékozó jelöltek hirdették meg.

A szóvivője szerint Navalnijnak felduzzadt az arca, és bepirosodtak a szemei, az  Interfax hírügynökségnek nyilatkozó orvos pedig azt mondta, hogy csalánkiütéssel kezelték, de már jobban van. Ugyanakkor egy másik orvos, aki korábban kezelte, nem tartja kizártnak, hogy megmérgezték. Ezért mintákat kért az ellenzéki politikus ágyneműjéből, bőréből és hajából, hogy kiderítse, milyen anyag válthatta ki az allergiás tüneteket. De gyanúsnak tartja, hogy nem engedték meg neki, hogy alaposan kivizsgálhassa Navalnijt. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.