Pszichiátriai kezelés alatt állt a férfi, aki két embert lökött a vonat elé a frankfurti vasútállomáson

2019 július 30., kedd 17:08
268

Egy 40 éves eritreai férfit, Habte A-t vádolja a német rendőrség azzal, hogy hétfőn a  frankfurti pályaudvaron a vonat elé lökött egy nőt és a gyerekét. A nő még el tudott gördülni a sínekről, 8 éves gyereke azonban meghalt. Az eritreai férfi Svájcban élt, házas, 3 gyerek apja, és idén még pszichiátriai kezelés alatt is állt a svájci hatóságok szerint.

A férfi a múlt héten csütörtökön zavartan viselkedett zürichi otthonában, késsel fenyegette a szomszédját, feleségét és gyerekeit pedig bezárta a lakásba, majd elmenekült. A szomszéd és a feleség szerint a 13 éve Svájcban élő és dolgozó férfi korábban soha nem viselkedett így, nem volt erőszakos.

Miután otthonról elment, Habte A. felszállt a Bázelből Frankfurtba tartó vonatra, így érkezett Németországba.

Habte A. 2006-ban jött Svájcba illegálisan, 2 évre rá kapott menekültstátuszt, és a svájci hatóságok szerint jól integrálódott a svájci társadalomba.

A német hatóságok szerint tettét mentális betegsége indokolja, nem találtak arra utaló jelet, hogy szélsőséges szervezetekkel lett volna kapcsolatban. (DW, Local)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt