Pszichiátriai kezelés alatt állt a férfi, aki két embert lökött a vonat elé a frankfurti vasútállomáson

bűnügy
2019 július 30., 17:08
comments 266

Egy 40 éves eritreai férfit, Habte A-t vádolja a német rendőrség azzal, hogy hétfőn a  frankfurti pályaudvaron a vonat elé lökött egy nőt és a gyerekét. A nő még el tudott gördülni a sínekről, 8 éves gyereke azonban meghalt. Az eritreai férfi Svájcban élt, házas, 3 gyerek apja, és idén még pszichiátriai kezelés alatt is állt a svájci hatóságok szerint.

A férfi a múlt héten csütörtökön zavartan viselkedett zürichi otthonában, késsel fenyegette a szomszédját, feleségét és gyerekeit pedig bezárta a lakásba, majd elmenekült. A szomszéd és a feleség szerint a 13 éve Svájcban élő és dolgozó férfi korábban soha nem viselkedett így, nem volt erőszakos.

Miután otthonról elment, Habte A. felszállt a Bázelből Frankfurtba tartó vonatra, így érkezett Németországba.

Habte A. 2006-ban jött Svájcba illegálisan, 2 évre rá kapott menekültstátuszt, és a svájci hatóságok szerint jól integrálódott a svájci társadalomba.

A német hatóságok szerint tettét mentális betegsége indokolja, nem találtak arra utaló jelet, hogy szélsőséges szervezetekkel lett volna kapcsolatban. (DW, Local)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.