Kikerültek a hangfelvételek a meggyilkolt román tinilány segélyhívásairól

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hatalmas botrány lett abból Romániában, hogy egy 15 éves lány, akit elrabolt, majd megölt egy férfi Caracaliban, hiába hívta a rendőröket: háromszor is hívta a különleges ügyekre szakosodott telefonszámot, de hiába, és a rendőrség csak 19 órával a gyilkosság után jutott be a lakásba.

A telefonhívások felvételeit az áldozat nagybátyja tette közzé a Facebookon. A Transindex írta meg, mi hangzott el, többek között ilyesmik:

„15 éves vagyok, és tegnap elrabolt egy férfi. Már jön, már jön, már jön. Jöjjenek gyorsan, kérem. Be vagyok zárva egy szobába, csak egy kaput látok. Kérem, küldjenek valakit, mert félek.”

A rendőrségi diszpécser nem hitt neki, és türelmetlenül, értetlenül válaszolgatott, még ironizált is, miközben a lány próbálta információhoz juttatni. Például:

– Találtam egy névjegykártyát, és azt gondoltam az övé lehet.
– De az övé a névjegykártya?
– Nem tudom…
– Á, még ezt se tudod! Jól van, várj most… várj ott, jön az egység 2-3 percen belül, várj!


A lány szerette volna, ha a diszpécser a vonalban marad, mert nagyon félt, az elrablója meg is verte, de a diszpécser azt mondta, mások is várnak a vonalra, mennie kell.

A kormány vizsgálatokat indított az ügyben. A mulasztások miatt kirúgták a rendőrkapitányt, és lemondott a belügyminiszter.

Az elkövető vasárnap elismerte a gyilkosságot, és egy 18 éves lány meggyilkolását is. (via Index)