Újabb fényűzéstudományi mérföldkő az Origón: Karácsony Gergely luxuscsaládjával ehetett süteménykülönlegességeket egy balatonfüredi elitcukrászdában

Média
2019 augusztus 06., 09:17

Talán a magyar nyilvánosság történetének valaha készült legerősebb képaláírásával jelentkezett az Origo, aminek mai cikkében Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármestert-jelölt luxusnyaralását leplezték le.

„Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje ígérete ellenére nyaral: családjával Balatonfüreden”

Ez a szöveg olvasható egy fénykép alatt a cikkben, amin Karácsony Gergely látható egy cukrászda teraszán, ha hitelt adunk az Origo írásának, akkor helyileg Balatonfüreden a családja körében.

Az oknyomozásairól és higgadt elemzéseiről ismert, mérsékelten jobboldali újság így emeli ki a cikk legfontosabb tényállításait:

„a baloldal főpolgármester-jelöltje a balatonfüredi Bergmann Cukrászda Tea- és Kávéházban mulatta [sic!] az időt”

A lap szerint Karácsony július elején, mielőtt nyakába vette a világot, azt ígérte, hogy a kampányra fog koncentrálni, és így nem jut majd ideje nyaralni. Az Origónál ezt a kijelentést állítják szembe azzal, hogy legalább is a cikkben bemutatott fénykép elkészítésének pillanatában Karácsony nem kampányolt, hanem kampányolás helyett

„a baloldal főpolgármester-jelöltje a balatonfüredi Bergmann Cukrászda Tea- és Kávéházban mulatta [sic!] az időt”

Azt is érdemes felidézni, hogy a Balaton már régen nem a tömegek nyaralóhelye, a Somogy Megye Online néhány hete foglalta írta meg, hogy a tavat, nagyon helyesen, már csak a tehetős vendégek engedhetik meg maguknak. Ahogy írták

„a világon mindenhol vannak olyan kiemelt üdülőhelyek, amelyeket a kevésbé tehetős vendégek nem engedhetnek meg maguknak, és vannak olyan helyek is, ahol a tehetősebbek nyaralnak. Például a francia munkásosztály sem Monte Carlo-ban vagy St. Tropez-ben üdül, de ők is megtalálják a számukra megfelelő és kedvelt pihenőhelyeiket.”

A dőzsöléssel kapcsolatban Karácsony Facebookján a következőket írta:

„Lebuktam, végem. Nem átallottam a hétvégét (!) a családommal a Balatonon tölteni, sőt még egy cukrászdában is voltunk. Kegyelemért esedezem! (Egyébként tényleg, mert megígértem a füredi rokonoknak, hogy ha arra járunk, jelentkezem. De most nem fért bele.)”

Július végén a Magyar Nemzet írta meg Cseh Katalinról, hogy 2015-ben a VOLT fesztiválon mulatott, illetve, hogy rendelkezik e-könvy olvasóval, akkor nem volt egyértelmű, hogy ez alá még be lehet-e férni, de most úgy néz ki, hogy sikerült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.