300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Wizz Air

Budapest Főváros Kormányhivatala első fokon ismétlődő jogsértések miatt 300 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Wizz Air légitársaságra – közölte a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Tuzson Bence tájékoztatása szerint a hivatal az elmúlt 2 hónapban 7 esetben folytatott fogyasztóvédelmi vizsgálatot a Wizz Airrel szemben. Ezekből ötben állapított meg fogyasztóvédelmi szabálysértést. Ismétlődő jogsértés esetén a lehető legszigorúbb büntetésre számíthatnak a fogyasztókat megkárosító társaságok, ezért a kormányhivatal első fokon 300 millió forint bírságot szabott ki, erről tájékoztatták a légitársaságot.

Tuzson Bence azt mondta, „minden esetben a legszigorúbban fellépünk az utasok megtévesztésével, megfelelő tájékoztatásuk elmulasztásával, illetve az ellenük tanúsított jogszerűtlen magatartással szemben”.

A kormányhivatal a május 25-i Frankfurt-Budapest, a június 6-i London-Budapest, a június 19-i Brüsszel-Budapest, a június 25-i London-Gatwick-Budapest és a június 30-i Marosvásárhely-Budapest járattal kapcsolatban állapított meg fogyasztóvédelmi szabálysértést.

A Wizz Air június 25-i London-Gatwick-Budapest járatán utazók több mint 24 órás késéssel indulhattak csak útnak, június 30-án pedig a Marosvásárhely-Budapest járatnál a helytelen utastájékoztatás és az utasok megtévesztése, illetve a velük szemben tanúsított magatartás miatt indult eljárás.

Frissítés: A Wizz Air az MTI-vel közölte, csalódott a döntés miatt, de elsőfokú, nem jogerős ítéletről van szó, amit tanulmányoznak, és további nyilatkozatokat ezzel kapcsolatban nem tesznek. Az elmúlt 3 hónapban a Wizz Air több mint 60 ezer repülőjáratot üzemeltetett sikeresen, amik közül a nyári főszezonban kevesebb, mint 1 százalék szenvedett el jelentősebb késést, vagy kellett törölni a járatot, de elnézést kértek az utasoktól, és mindent megtesznek, hogy csökkentsék a működési zavarokat – közölték.

A Gazdasági Versenyhivatal a múlt héten közölte, hogy elfogadta a Wizz Air kötelezettségvállalását egy másik kifogásolt ügyben, a Wizz Flexszel kapcsolatban, így a szolgáltatást 2010 óta igénybe vevő fogyasztóknak együtt 250 millió forint kompenzációt fizet a légitársaság, és a díjkülönbözetet is megkapják azok, akik igénybe vették a szolgáltatást és az új járatra szóló viteldíjuk alacsonyabb lett volna, mint az eredeti repülőjegy ára, mégis a magasabbat kellett kifizetniük. (MTI)