24 órás védelem alá helyezték Özilt és Kolasinacot

futball
2019 augusztus 12., 13:11
comments 56

Napi 24 órás védelem alá helyezték az angol focibajnokság élvonalában szereplő Arsenal két sztárját, Mesut Özilt és Sead Kolasinacot, miután az őket ért júliusi támadás után bandaháború közepébe kerültek. Emiatt nem is utazhattak el a csapattal vasárnap a Newcastle elleni mérkőzésre.

A világbajnok német játékos, Mesut Özil észak-londoni házánál csütörtökön őrizetbe vettek két férfit, akik a vádak szerint összetűzésbe kerültek a labdarúgó testőreivel, és incidensek történtek a bosnyák válogatott Sead Kolasinac szintén észak-londoni otthonánál is. A rendőrség tájékoztatása szerint mindkettőjüket további fenyegetések is érték – tudósított a Times, ami szerint példátlan az angol fociban az Arsenal arról szóló döntése, hogy a játékosok emiatt nem utaznak el a Newcastle elleni mérkőzésre a Premier League első fordulójában, hanem családjukkal Londonban maradnak.

Özilt és Kolasinacot júliusban, a brit főváros Golders Green nevű negyedében érte támadás, de Kolasinac a Mercedesből kiszállva elkergette a késes rablókat. Az incidens után a játékosok számára ismeretlen kelet-európai bűnözők egy csoportja óva intett a labdarúgók elleni bármiféle további akciótól. Ez a figyelmeztetés vezetett a hírek szerint a fenyegetőzések elharapózásához egy rivális banda részéről.

Kolasinac felesége, Bella a Sun szerint Németországba utazott. „A gengszterek megüzenték, hogy nem hagyják magukat megfélemlíteni, és hogy bizonyítsák, komolyan gondolják, további fenyegetéseket intéztek a játékosok felé. A rablók először csak a karóráikat akarták, de most már azt üzenték nekik, hogy mindenüket elveszik” – idézte az újság az egyik forrását.

Mesut Özil még a német válogatott tagjaként a Dél-Korea elleni mérkőzésen a 2018-as oroszországi focivébén.
photo_camera Mesut Özil még a német válogatott tagjaként a Dél-Korea elleni mérkőzésen a 2018-as oroszországi focivébén. Fotó: Jewel Samad/AFP

Mesut Özil az Arsenal legjobban kereső játékosa, heti fizetése 300 ezer font (105 millió forint). A Times szerint a 30 éves török származású német játékos és a 26 éves Kolasinac családját állítólag megfenyegették az interneten.

„A játékosaink és családjuk jólléte elsődleges” – mondta a Newcastle elleni mérkőzés előtt az Arsenal vezetőedzője. Unai Emery arra nem tudott választ adni, hogy Özil és Kolasinac szombaton pályára léphet-e a Burnley ellen.

A júliusi rablótámadás két gyanúsítottja, Ferhat Ercan és Salaman Ekinci szeptember 6-án áll bíróság elé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.