Hadházy megkérdezte a legfőbb ügyészt, nem kellene-e nyomozni a Microsoft-ügyben, amire Polt Péter válaszolt: de

bűnügy
2019 augusztus 14., 12:16

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez. Ebben azt kérdezte:

„Nem lenne itt az ideje nyomozást indítani a Microsoft-botrányban érintett magyarországi cégek és állami tisztviselők ellen?”

Egy amerikai vizsgálat derítette ki, hogy 2013 és 2015 között a Microsoft indokolatlanul nagy kedvezményekkel adott el licenceket és szervizszerződéseket olyan közvetítő cégeknek Magyarországon, amik ezeket már piaci áron értékesítették tovább kormányzati intézményeknek, többek között a NAV-nak és az ORFK-nak. Emailek is előkerültek, amik szerint a cég magyar vezetői és a kormány tagjai egyeztettek ezekről az üzletekről. Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottságot kezdeményezett az ügyben.

Polt Péter azt válaszolta, hogy Hadházy kérdése a tartalma szerint feljelentésnek minősül, így elküldte a Központi Nyomozó Főügyészségnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.