Lerobbant egy villamospótló, teljesen összeomlott a közlekedés Budán

közlekedés
2019 augusztus 16., 14:22
comments 333

„Game over”

- mondta a buszvezető, amikor arról kérdeztem, mi történt a villamospótlóval, ami a Margit körúti templom előtt robbant le, ahol a villamossínek felújítása miatt az útszakasz fele le van zárva. Mivel a Rómer Flóris utcát is épp felújítják, fél órán keresztül állt a forgalom, végig a Margit utcában, és a Tölgyfát a körúttal összekötő Fekete Sas utcában. És most ismét áll. 

A villamospótlók kinyitották ajtajaikat, az utasok szitkozódva indultak útnak a Széna tér felé gyalog. Az elzárt útszakasz végén egy ponton megbontották a kerítést, így egy ideig tudtak haladni az autók, de ezt a lehetőséget azóta (vagy a BKV, vagy esetleg az önkormányzat kiérkező illetékesei) balesetveszélyesnek minősíthették, mert most ismét áll a sor, és folyamatos a dudálás.

photo_camera Fotó: 444
photo_camera Fotó: 444
photo_camera Fotó: 444
photo_camera Fotó: 444

Aki Pestről érkezik (ne érkezzen) az még szerencsés esetben a Bem mozi előtt, a villamospótlókat elölről megkerülve vissza tud menekülni a Margit-hídra, vagy a Margit utcán a domb irányába; sokan így is tesznek. (Lásd az ábrát a szöveg alatti első képen.) Akik viszont beszorultak a körútra, a Rómer Flóris lezárása miatt várhatják, amíg valahogy sikerül elpakolni a buszt az útról. A tömegközlekedőknek esélyük sincs:

photo_camera Fotó: 444
photo_camera Fotó: 444
photo_camera Fotó: 444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.