Németország után Norvégia is felfüggesztette a Brazíliának nyújtott támogatását

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Németország után Norvégia is bejelentette, hogy felfüggeszti a brazil kormány amazonasi őserdők védelmét szolgáló alapjának támogatását, tekintettel arra, hogy Jair Bolsonaro hatalomra kerülése óta nemhogy védik, hanem egyre intenzívebben irtják az esőerdőt.

"Nem Norvégia az az ország, amelyik bálnákat öl az Északi-sarkon? Fogják a pénzüket, és segítsék vele Angela Merkelt a német erdők újratelepítésében" - reagált a hírre Bolsonaro.

Norvégia amúgy csak azután döntött a támogatás felfüggesztéséről, hogy a brazil kormány a német és a norvég kormánnyal heteken át tartó egyeztetései közepette csütörtökön egyoldalúan felfüggesztette az alap felügyelő bizottságának működését. Norvégia erre reagálva közölte, hogy mivel Brazília egyoldalúan megsértette a megállapodást, nem utalják el az esedékes 33 millió dolláros támogatási részletet. (Via The Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.