Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában

2019 augusztus 21., szerda 17:07
72

Venezuela állami hírügynöksége, az AVN szerint a megnyitón Ruben Dario Molina venezuelai külügyminiszter-helyettes és az észak-koreai hivatali partnere, Pak Mjung Guk közösen bírálták az USA caracasi és phenjani vezetéssel szembeni „támadásait”.

Pak Mjung Guk azt mondta, Venezuela számíthat Észak-Korea támogatására az imperializmus elleni küzdelemben.

Nicolás Maduro venezuelai elnök igyekszik szorosabbra fűzni országa kapcsolatait megmaradt szövetségeseivel: Caracasnak már korábban is voltak diplomáciai kapcsolatai a phenjani rezsimmel, de nem volt nagykövetsége a kommunista országban. Észak-Korea ugyanakkor 2015-ben nyitott diplomáciai képviseletet a venezuelai fővárosban.

Venezuela történetének egyik legsúlyosabb politikai és gazdasági válságát éli át, emellett elkeseredett hatalmi harc folyik Nicolás Maduro elnök és ellenzéke között. Az elhúzódó krízisben a Juan Guaidó vezette ellenzéket pártoló Egyesült Államok már több szankciós intézkedést hozott a caracasi kormánnyal szemben. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt