Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában

külföld
2019 augusztus 21., 17:07
comments 67

Venezuela állami hírügynöksége, az AVN szerint a megnyitón Ruben Dario Molina venezuelai külügyminiszter-helyettes és az észak-koreai hivatali partnere, Pak Mjung Guk közösen bírálták az USA caracasi és phenjani vezetéssel szembeni „támadásait”.

Pak Mjung Guk azt mondta, Venezuela számíthat Észak-Korea támogatására az imperializmus elleni küzdelemben.

Nicolás Maduro venezuelai elnök igyekszik szorosabbra fűzni országa kapcsolatait megmaradt szövetségeseivel: Caracasnak már korábban is voltak diplomáciai kapcsolatai a phenjani rezsimmel, de nem volt nagykövetsége a kommunista országban. Észak-Korea ugyanakkor 2015-ben nyitott diplomáciai képviseletet a venezuelai fővárosban.

Venezuela történetének egyik legsúlyosabb politikai és gazdasági válságát éli át, emellett elkeseredett hatalmi harc folyik Nicolás Maduro elnök és ellenzéke között. Az elhúzódó krízisben a Juan Guaidó vezette ellenzéket pártoló Egyesült Államok már több szankciós intézkedést hozott a caracasi kormánnyal szemben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.