A keresztényüldözési államtitkár gyakorlatilag elismerte, hogy tojik az üldözött kínai keresztényekre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Azbej Tristan egy keresztény társaságában.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A kínai keresztények üldözéséről írt cikket a Hetek, a Hit Gyülekezetéhez közeli hetilap. A téma kapcsán megszólaltatták Azbej Tristant, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárt is, hogy Magyarország, mely látványosan jó viszonyra törekszik Kínával, felszólal-e az üldözött keresztények érdekében, ha már külön államtitkára is van a témának a kormányban.

Azbej meglepő és üdítő őszinteséggel válaszolta, hogy nem. "Semmiképpen sem szeretnénk rátévedni arra az útra, ami a pokolba vezet, de jószándékkal van kikövezve. Ha például Kínával megtörjük az őszinte és tiszteletteljes kapcsolatok kereteit, és teszünk egy nevetséges fenyegetést vagy nyomásgyakorlást, akkor nagyjából kiröhögnek” - mondta, alaposan újraértelmezve az "őszinte" szó jelentését.

Ezután arról beszélt, hogy Magyarország sokszor nem a nyilvánosság, hanem a zárt ajtók mögött lép fel a vallásszabadság védelmében. Ezt példázandó "a részletek feltárása nélkül" előadott egy történetet, mely szerint a Törökországban letartóztatott amerikai lelkészt valójában a magyar kormány szabadította ki. Állítása szerint Brunsont négy nappal Erdogan magyarországi látogatása után engedték szabadon, a lelkész pedig három hónappal később Magyarország washingtoni nagykövetségén magyar állampolgársági esküt is tett. A részletek feltárása nélkül nehéz kikövetkeztetni, hogy ezzel mire akarhatott utalni, hacsak nem arra, hogy Erdogan, aki egy amerikai állampolgárt simán őrizetben tartott volna, egy magyar állampolgárral ezt már nem merte volna megtenni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.