Függetlenként elindul Botka ellen egy szocialista képviselő

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Ilyen széles és teljes körű összefogás soha nem volt még: a tagok között vannak baloldaliak, liberálisok, civilek, zöldek és jobboldaliak is”- jelentette be a várost 2002 óta vezető Botka László kedden, amikor bemutatta az Összefogás Szegedért Egyesület (ÖSZE) jelöltjeit az önkormányzati választásra. Közös jelölteket állított az MSZP, a  Momentum, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik, a polgármester újraválasztását pedig mind támogatták.

Pénteken viszont felállt a szegedi közgyűlésben a szocialista Lauer István, és bejelentette, hogy elindul: „Tudom, hogy már nem vagyok Botka László csapatában, de szeretném bejelenteni, hogy független jelöltként indulok választókörzetemben és független polgármesterjelöltként is” - mondta a hvg.hu tudósítása szerint.

Lauer István a mai közgyűlésenFotó: szeged.hu

Lauer azzal indokolta döntését, hogy nem került be Botka választási csapatába, viszont az ő körzetében megnyitott új Pick-gyár miatti dicsőséget nem akarja másnak átengedni.

A Botka-féle Összefogás Szegedért Egyesület erre az alábbi sajtóközleményben reagált:

„Lauer István áruló, akit megvett a Fidesz, hogy romboljon Szegeden. Közösségünk súlyosan elítéli azt, aki ráront sajátjaira. Lauer ahelyett, hogy a szegedieket szolgálná, kizárólag a Fidesz hatalmi érdekeit képviseli.”

A Fidesznek szüksége is lehet rá, hogy ne egyetlen ellenzéki induljon Szegeden, ugyanis sokáig gyengítette helyi pozícióikat egy belháború, és végül nem is fideszes színekben indult el a jelöltjük.

A fideszes médiaalapítvány megyei lapja, a Délmagyar baráti hangvételű cikkben számolt be a nagy eseményről, interjút készített Lauerral, majd levonta a tanulságot: „Lauer István bejelentése után egyértelmű, hogy a nagy nehezen és látszólag összeállt szegedi baloldali összefogás – amelyet civilnek próbáltak meg nevezni-, nem szétesett, hanem szétrobbant.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.