A román fociszövetség a FIFA-hoz és az UEFA-hoz fordult amiatt, ahogy a Vidi bánik a román-magyar Rus Adriánnal

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Reméljük, hogy csak véletlen egyebeesés" - kezdődik a román fociszövetség netre kirakott friss közleménye, ami innentől végig azt taglalja, mennyire nem véletlen egybeesés, hogy Rus Adriánt, a Mol Fehérvár focistáját, az első keret tagját éppen akkor küldték le a klub B csapatához, amikor megkapták az első faxüzenetet arról, hogy Rus meghívást kap a román felnőttválogatottba és a játékos jelezte, hogy igent tervez erre mondani. 

Sportszerűtlen lenne amiatt megvonni a játék lehetőségét a focistától és pszichés nyomást gyakorolni rá, mert úgy döntött, román színekben akar szerepelni - áll a közleményben, ami tudatja, hogy a román szövetség az ügyben a FIFA és az UEFA véleményét is kikérte.

A román szövetség a továbbiakban is követni fogja a történéseket és mindent megtesz Rus érdekeinek védelmére - zárul a szöveg.

A hírt abban a Nemzeti Sportban olvastuk, ami indirekt módon a legerősebb bizonyítékát adja annak, hogy a Szatmárnémetiben született, kettős román-magyar állapolgárságú Rus milyen lelki zsarolásnak lehet kitéve: amint meghívót kapott a védő a román nagyválogatottba, a sportlap, amely addig évek óta következetesen Rus Adriánként emlegette - ugyanúgy, mint a focista aktuális klubjai is - egyik napról a másikra elkezdte Adrian Rusnak kevezni és románozni.

Amióta a fenti cikket megírtam erről, az Nb3 fordulójáról beszámoló újabb cikkben, illetve ebben a mostaniban is következetesen Adrian Rus-ozták a Sportban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.