A román fociszövetség a FIFA-hoz és az UEFA-hoz fordult amiatt, ahogy a Vidi bánik a román-magyar Rus Adriánnal

2019 augusztus 27., kedd 9:27
65

"Reméljük, hogy csak véletlen egyebeesés" - kezdődik a román fociszövetség netre kirakott friss közleménye, ami innentől végig azt taglalja, mennyire nem véletlen egybeesés, hogy Rus Adriánt, a Mol Fehérvár focistáját, az első keret tagját éppen akkor küldték le a klub B csapatához, amikor megkapták az első faxüzenetet arról, hogy Rus meghívást kap a román felnőttválogatottba és a játékos jelezte, hogy igent tervez erre mondani. 

Sportszerűtlen lenne amiatt megvonni a játék lehetőségét a focistától és pszichés nyomást gyakorolni rá, mert úgy döntött, román színekben akar szerepelni - áll a közleményben, ami tudatja, hogy a román szövetség az ügyben a FIFA és az UEFA véleményét is kikérte.

A román szövetség a továbbiakban is követni fogja a történéseket és mindent megtesz Rus érdekeinek védelmére - zárul a szöveg.

A hírt abban a Nemzeti Sportban olvastuk, ami indirekt módon a legerősebb bizonyítékát adja annak, hogy a Szatmárnémetiben született, kettős román-magyar állapolgárságú Rus milyen lelki zsarolásnak lehet kitéve: amint meghívót kapott a védő a román nagyválogatottba, a sportlap, amely addig évek óta következetesen Rus Adriánként emlegette - ugyanúgy, mint a focista aktuális klubjai is - egyik napról a másikra elkezdte Adrian Rusnak kevezni és románozni.

Amióta a fenti cikket megírtam erről, az Nb3 fordulójáról beszámoló újabb cikkben, illetve ebben a mostaniban is következetesen Adrian Rus-ozták a Sportban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt