A török kormánypártot legyőző isztambuli polgármesterrel találkozott Karácsony Gergely

POLITIKA
2019 augusztus 28., 14:31
comments 166

„Isztambul a magyar rezsimre sokban hasonlító erőszakos, illiberális hatalommal szemben a változásra szavazott, kezébe vette a sorsát, ezzel reményt adott minden szabadságszerető embernek” - írta a Facebookon Karácsony Gergely, miután találkozott Isztambul főpolgármesterével. 

Ekrem İmamoğlu azért válhatott világhírűvé, mert egy irányított demokráciában tudott megnyerni egy kulcsfontosságú választást. Erdogan rendszere még azt is bejátszotta, hogy a győzelme után érvénytelenítette és megismételtette a szavazást, de azon csak még nagyobb arányban nyert a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) jelöltje.

A legutóbbi hírek már arról szóltak, hogy İmamoğlu megszüntette öt kormányközeli alapítvány önkormányzati támogatását, köztük olyanokét, amiknek a vezetésében még Recep Tayyip Erdogan török elnök gyerekei is helyet kaptak

link Forrás

„A szeretet legyőzi a zsarnokságot, mert nem megosztja, hanem összehozza az embereket. Ezt az útmutatást kaptam ma Ekrem İmamoğlutól, Isztambul főpolgármesterétől” - írta az ellenzéki főpolgármester-jelölt, és hozzátette: „Tanulságos beszélgetés volt, megtisztelő a támogatása!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.