Hunvald György eltévesztette az irányítószámot, egy ferencvárosi egyesülettel indul Erzsébetvárosban

Hunvald György, Erzsébetváros egykori polgármestere, miután kigolyózták az ellenzéki együttműködésből, úgy döntött, hogy nem adja fel, kilépett az MSZP-ből, és beszáll a küzdelembe. A szórólapja szerint lokálpatrióták állnak mögötte. A Válasz Online most megtalálta, hogy pontosan melyik lokálpatrióta egyesületről van szó. Nem erzsébetvárosiról.  

Hunvald György úgy akar erzsébetvárosi polgármester és egyéni képviselő lenni, hogy az őt jelölő szervezet neve: Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület. 

Vajon miért kellett Hunvaldnak mindenáron egy jelölőszervezet mögé bújni? Miért nem saját egyesülettel, vagy épp függetlenként megy neki a választásnak? Valószínűleg saját civil formációt már idő hiányában nem tudott bejegyeztetni. Ám komplett csapattal készül a szavazásra, azaz minden egyéni választókerületben indítana hunvaldista jelöltet (köztük például a tulajdon gyermekét), tehát valahogy fel kell címkézni a saját embereit. A függetlenség erre nem megoldás, hiszen ha más függetlenek is akadnának egy-egy körzetben, nem tudná az egyszeri polgár, ki van Hunvalddal, illetve ki van ellene.

A  Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület elnöke, Deutsch László 2014-ben elindult a ferencvárosi polgármesteri székért, akkor 143 vokssal kellett beérnie.

Deutsch László a jobb szélen, mellette Bácskai János ferencvárosi polgármester. 

A Válasz Online őt is megkereste: „Deutsch László pedig azt közölte lapunkkal, ma nem hajlandó mondani semmit, legfeljebb holnap – személyesen. Miután jeleztük neki, hogy az időhúzás nem érdekünk, viszont kíváncsiak lennénk az álláspontjára, Deutsch annyit reagált: »Akkor, uram, így járt.«”