Ellenzéki aktivistákat tartóztattak le Hongkongban a hétvégi tüntetések előtt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Legalább három demokráciapárti aktivistát tartóztattak le pénteken Hongkongban, valószínűleg azért, hogy ne tudják szervezni a hétvégére tervezett újabb, a kínai uralom erősítése elleni tüntetéseket. A letartóztatottak között van Joshua Wong aktivista is, aki a 2014-es, a várost 79 napra megbénító demokráciatüntetések egyik főszervezője volt, és pénteken egyszer csak megállt mellette egy civilnek tűnő kocsi, amibe néhány ember betuszkolta.

Wong pártjából, a Demosistóból egy másik tagot, Agnes Chow-t is letartóztattak, de nála sem lehet tudni, mi ellene a vád.

A hongkongi függetlenség mellett kardoskodó Hongkongi Nemzeti Párt alapítóját, Andy Chant szintén letartóztatták.

A rendőrség semelyikükről nem adott ki eddig információkat. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.