Kitiltották Kínából a Wall Street Journal tudósítóját, valószínűleg mert az elnök családjáról írt a lap

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kitiltották Kínából a Wall Street Journal egyik tudósítóját, egy hónappal azután, hogy a lap megírta: Hszi Csin-ping elnök unokatestvére érintett lehet egy ausztráliai pénzmosási ügyben. A tudósító szingapúri állampolgár, és 2014 óta foglalkozott kínai politikával, kínai sajtóakkreditációja pénteken járt le, ezt nem újította meg a kínai állam.

Kína gyakran tartja vissza az állammal kritikus aktivisták, politikusok vagy akár médiamunkások vízumait és dokumentumait, de ez az első eset, hogy a Kínával kapcsolatban éppen a kiegyensúlyozott cikkeiről ismert Wall Street Journal dolgozójának kínai munkáját lehetetlenítik el ilyen módon.

A kínai államapparátus az utóbbi években különösen érzékenyen reagált az olyan negatív hírekre és kritikákra, amik személyesen az elnököt, és szűkebb környezetét érintették. (Washington Post)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.