Kitiltották Kínából a Wall Street Journal tudósítóját, valószínűleg mert az elnök családjáról írt a lap

Kitiltották Kínából a Wall Street Journal egyik tudósítóját, egy hónappal azután, hogy a lap megírta: Hszi Csin-ping elnök unokatestvére érintett lehet egy ausztráliai pénzmosási ügyben. A tudósító szingapúri állampolgár, és 2014 óta foglalkozott kínai politikával, kínai sajtóakkreditációja pénteken járt le, ezt nem újította meg a kínai állam.

Kína gyakran tartja vissza az állammal kritikus aktivisták, politikusok vagy akár médiamunkások vízumait és dokumentumait, de ez az első eset, hogy a Kínával kapcsolatban éppen a kiegyensúlyozott cikkeiről ismert Wall Street Journal dolgozójának kínai munkáját lehetetlenítik el ilyen módon.

A kínai államapparátus az utóbbi években különösen érzékenyen reagált az olyan negatív hírekre és kritikákra, amik személyesen az elnököt, és szűkebb környezetét érintették. (Washington Post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.