Kitiltották Kínából a Wall Street Journal tudósítóját, valószínűleg mert az elnök családjáról írt a lap

külföld
2019 augusztus 30., 07:30
comments 19

Kitiltották Kínából a Wall Street Journal egyik tudósítóját, egy hónappal azután, hogy a lap megírta: Hszi Csin-ping elnök unokatestvére érintett lehet egy ausztráliai pénzmosási ügyben. A tudósító szingapúri állampolgár, és 2014 óta foglalkozott kínai politikával, kínai sajtóakkreditációja pénteken járt le, ezt nem újította meg a kínai állam.

Kína gyakran tartja vissza az állammal kritikus aktivisták, politikusok vagy akár médiamunkások vízumait és dokumentumait, de ez az első eset, hogy a Kínával kapcsolatban éppen a kiegyensúlyozott cikkeiről ismert Wall Street Journal dolgozójának kínai munkáját lehetetlenítik el ilyen módon.

A kínai államapparátus az utóbbi években különösen érzékenyen reagált az olyan negatív hírekre és kritikákra, amik személyesen az elnököt, és szűkebb környezetét érintették. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.