Hongkongban leállították a metrót, amivel a tüntetők menekültek a rendőrök elől, több embert meg is vertek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szombaton Hongkongban, ahol 13. hete tartanak hétvégi tüntetéseket, a rendőrség könnygázzal és kék festékkel oszlatta a tüntetőket, akik – miután a hatóságok letiltották a felvonulásukat – vallási körmenetnek szerveztek helyette.

A hongkongi metróüzemeltető szombaton példátlan módon leállította a közlekedést a város mind az öt metróvonalán, miközben a tüntetők megpróbáltak átjutni Hongkong szigetéről a Kowloon-félszigetre. A tüntetők általában a metrót használják arra, hogy eltűnjenek a rendőrség elől. Már korábban is előfordult, hogy a hongkongi metróüzemeltető a megmozdulások környékén felfüggesztette bizonyos szolgáltatásait, de a vonalak teljes felfüggesztésére még nem volt példa. Az SCMP szerint hatvan buszjáratot szintén felfüggesztettek.

A Guardian videóján látszik, ahogy a rendőrök a metróban is könnygázzal oszlatják a maszkos tüntetőket, több embert meg is vertek:

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.