Hongkongban leállították a metrót, amivel a tüntetők menekültek a rendőrök elől, több embert meg is vertek

2019 szeptember 1., vasárnap 4:29
193

Szombaton Hongkongban, ahol 13. hete tartanak hétvégi tüntetéseket, a rendőrség könnygázzal és kék festékkel oszlatta a tüntetőket, akik – miután a hatóságok letiltották a felvonulásukat – vallási körmenetnek szerveztek helyette.

A hongkongi metróüzemeltető szombaton példátlan módon leállította a közlekedést a város mind az öt metróvonalán, miközben a tüntetők megpróbáltak átjutni Hongkong szigetéről a Kowloon-félszigetre. A tüntetők általában a metrót használják arra, hogy eltűnjenek a rendőrség elől. Már korábban is előfordult, hogy a hongkongi metróüzemeltető a megmozdulások környékén felfüggesztette bizonyos szolgáltatásait, de a vonalak teljes felfüggesztésére még nem volt példa. Az SCMP szerint hatvan buszjáratot szintén felfüggesztettek.

A Guardian videóján látszik, ahogy a rendőrök a metróban is könnygázzal oszlatják a maszkos tüntetőket, több embert meg is vertek:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt