Hongkong kormányzója egy hangfelvétel szerint arról beszélt, hogy lemondana, ha lenne választása

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Hongkongot kormányzó Carrie Lam egy hangfelvétel szerint a múlt héten üzletemberek egy csoportjának azt mondta, „megbocsáthatatlan pusztítást” okozott azáltal, hogy elmélyítette a várost elárasztó politikai válságot, és lemondana, ha lenne választása – írja a Reuters.

Carrie Lam egy sajtótájékoztatón 2019. augusztus 27-én.Fotó: Philip Fong/AFP

A zárt ajtós találkozón Lam azt mondta, most már nagyon szűk mozgástere van a krízis megoldásában, mert a tömegtüntetések nemzetbiztonsági és szuverenitási kérdéssé váltak Kínának, aminek USA-val is egyre feszültebb a viszony. A nő angolul azt mondta: „Nincs választásom. Az első dolog mélységes bocsánatkérés után kilépni.”

A beszélgetésen résztvevők közül hárman is megerősítették, hogy Lam ezt mondta, és kb. félórán át beszélt.

A három hónapja tartó tiltakozások a kiadatási törvény módosítása miatt kezdődtek, ami gyengítette volna a városállam autonómiáját Kínával szemben. Ezt Lamék felfüggesztették, de a tüntetések folytatódnak, a javaslat teljes visszavonását követelik. Lam szerint Kínának semmilyen terve nincs arra, hogy a hadsereget küldje Hongkong utcáira. A világ vezetői közelről figyelik, hogy Kína vérbe folytja-e a tüntetéseket, ahogy azt 30 éve a pekingi Tiananmen téren tette. (Reuters)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.